Beoordelingscommissie gaat van start

 • Donderdag 20 september wordt een spannende dag voor het Experiment BewonersBedrijven, dan gaat namelijk de beoordelingscommissie van start. De eerste 6 kandidaat-BewonersBedrijven presenteren hun ondernemingsplan op hoofdlijnen en vertellen wat ze in de komende maanden zullen doen om dit uit te werken tot een definitief ondernemingsplan.

  De beoordelingscommissie gebruikt in deze fase hun uitgebreide kennis en ervaring om de kandidaat-BewonersBedrijven te adviseren over de ontwikkeling van het ondernemingsplan. In een volgende fase zal de beoordelingscommissie op basis van het definitieve ondernemingsplan een besluit nemen over de toekenning van startkapitaal voor de kandidaat-BewonersBedrijven. De beoordelingscommissie bestaat uit 3 experts uit verschillende werkvelden:

  Ella Buijze is sociaal ondernemer. Zij is oprichter en directeur van Prins Heerlijk en de Stichting Buitengewoon Leren en Werken in Tilburg. Prins Heerlijk heeft drie locaties (lunchcafé, eetwinkel en leescafé). De stichting is er voor gemotiveerde jongeren die door verschillende oorzaken weinig kans maken op de arbeidsmarkt. Bij Prins Heerlijk volgen jongeren met leerproblemen onderwijs en doen ze praktijkervaring op. Ze doen dit in een omgeving die zich kenmerkt door rust, duidelijkheid en structuur. Jongeren kunnen hier terecht voor een speciale MBO opleiding en werk in de horeca, de detailhandel en de zorg. Voor meer informatie, kijk op: www.prinsheerlijktilburg.nl

  Eric Traa werkt al sinds 1996 bij de Rabobank en is op sinds 2011 directeur Markt Centrum bij Rabobank Amsterdam. Deze bank steekt veel tijd in het ver-beteren van de lokale maat-schappij. Onder meer door betrokken te zijn bij kunst- en cultuurinstel-lingen, educatieve projecten, sport en welzijn.

  Naast zijn werk bij de Rabobank is hij onder andere bestuurslid bij Pier K (een instituut voor kunst-educatie) en bij de Huisartsen Post Amstelland.

  Ton Selten is zelfstandig ondernemer. Voor zijn onderneming ‘Nederland bestaat niet’ onderzoekt, ontwikkelt, lobbyt en verbindt hij. Hij gelooft in nieuwe coalities van onderop.

  Ton is actief voor verschillende organisaties waaronder: Nationaal Netwerk Bevolkingsdaling, Fonds Werken aan Wonen (dit fonds subsidieert met 700.000 euro via LSA de ontwikkeling van Bewoners-Bedrijven).

   

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >