Basisschool wordt BewonersBedrijf

 • Zoals beloofd berichten we aan het begin van het nieuwe jaar over de nieuwe BewonersBedrijven die dit jaar van start zullen gaan. Eén van hen is ‘Op Eigen Houtje’ uit Emmen. In de voormalige basisschool De Tondel in de wijk Emmerhout zullen zij werkplekken realiseren voor zzp’ers en sociale buurtondernemingen.

  In Emmerhout wonen veel mensen met een slechte sociaal-economische positie. Uit een onderzoek van de Gemeente Emmen blijkt dat de gezondheid in de wijk slecht is. En de wijkbewoners beschrijven hun wijk als saai. Er is geen ontmoetingsplek of ruimte voor gezamenlijke activiteiten. Op Eigen Houtje wil hier verandering in brengen.

  In augustus werd een belangrijke stap genomen. In die maand werd het BewonersBedrijf een officiële stichting. Daarover was al eerder meer te lezen op onze website. In de afgelopen maanden is er door het bestuur en de vrijwilligers hard gewerkt aan een ondernemingsplan. Ook werden er gesprekken gevoerd met de gemeente over het noodzakelijke onderhoud aan het pand en over asbestsanering.

  Nu is men zover dat in het voorjaar de eerste huurders verwelkomt zullen worden. Nu al zijn bijna alle ruimtes verhuurd! In de weekkrant Emmen.nu vertelt zakelijk leider Bruin Bruinsma enthousiast over de plannen van Op Eigen Houtje.

  De komende twee jaar zal het BewonersBedrijf zich verder in de markt gaan zetten. Uiteraard wensen we hen hierbij veel succes en zullen we de ontwikkelingen blijven volgen.

  Meer informatie over Op Eigen Houtje vind je op de website: www.opeigenhoutje.info.

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >