Nota-overleg buurtrechten

 • 14 september was een spannende dag. Het LSA pleit al 4 jaar voor Buurtrechten om buurtbewoners meer zeggenschap  te geven over hun eigen buurt. Op 14 september werd de initiatiefnota Buurtrechten behandeld. De vraag was of de minister er echt werk van gaat maken. 

  LSA-bijeenkomst over Buurtrechten
  LSA-bijeenkomst over Buurtrechten

  Het LSA heeft, geïnspireerd op de Localism Act uit Engeland, een pakket buurtrechten uitgeschreven waarmee burgerinitiatieven worden gestimuleerd. Door het (lokaal) invoeren van deze rechten krijgen gemeenschappen en groepen individuen meer bevoegdheden, passend bij de verantwoordelijkheden die ze in deze tijd ook toegeschoven krijgen.

  Kamerlid Grace Tanamal (PvdA) pleit in haar initiatiefnota Buurtrechten voor iedereen om te experimenteren met buurtrechten. ‘”Buurtbewoners weten vaak als geen ander hoe zij hun eigen buurt leefbaar, veilig en mooi kunnen houden”, aldus het Kamerlid vandaag in het Parool.

  Op 14 september sprak de Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken over de initiatiefnota. De vergadering was live te volgen.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >