Nieuwe ronde: Kamerleden adopteren aandachtswijken

 • Er zijn deze kabinetsperiode tot nu toe 27 Kamerleden die samen 31 aandachtswijken adopteren. Van Hero Brinkman tot Job Cohen en van het Alkmaarse Overdie tot het Heerlense Vrieheide.

  In het project Wijkadoptie Kamerleden adopteren Tweede Kamerleden een aandachtswijk waardoor zij meer contact krijgen met bewoners en eerlijke indrukken over de vorderingen van het wijkenbeleid. Bewoners krijgen de mogelijkheid om de hulp in te roepen van iemand die beschikt over kennis, een netwerk en publiciteitswaarde.

  “Een Tweede Kamerlid kent wegen die wij niet kennen en hij kan voor ons deuren doen opengaan die wij zelf nooit open krijgen”, vat Herman Wijkhuisen uit de Schiedamse Slachthuisbuurt het nut van het project voor bewoners samen.

  “Ik probeer de voorbeelden die ik zie te gebruiken als illustratie in Kamerdebatten over de wijkaanpak, ik gebruik ze om de regering van repliek te dienen en als argument voor alternatieve voorstellen,” zegt SP-Kamerlid Paulus Jansen over zijn wijkadoptie van het Rotterdamse Hillesluis

  Het project bestaat al 15 jaar en is even simpel als doeltreffend.

  De nieuwe adoptiekamerleden zijn hier te vinden!

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >