Nieuwe online vindplaats voor actieve bewoners

 • LSA heeft 30 jaar kennis en tools voor bewonersinitiatieven gepubliceerd. De landelijke vereniging van actieve bewoners heeft een nieuwe website. Zowel pioniers als traditionele bewonersgroepen vinden hier wat ze zoeken, niet alleen in de overkoepelende LSA-site, ook slim onderverdeeld in subsites: Zelfbeheer, Ondernemen, Buurtrechten en Zorg.

  LSA gelooft in kennisdeling, met zijn allen weten we veel. Zeker voor pionierende bewoners die de wereld op hun eigen manier een beetje beter maken is het onnoemelijk belangrijk om kennis te kunnen delen en vergaren. Dat doet het LSA dan ook voortdurend, met de leden en met de achterban. Daarom heeft de vereniging nu veel informatie, die ze functioneel deelt op de nieuwe website www.lsabewoners.nl.

  Van Vogelaarwijken tot buurtrechten

  Op lsabewoners.nl komt alle informatie samen, in nieuws en blogs, in het vakblad voor actieve bewoners, in de kennisbank en via verslagen van evenementen. Hier vind je berichten tot vele jaren terug over bewonersparticipatie, wijkenbeleid, buurtrechten, enzovoort. Ook kun je de LSA-leden hier vinden, het hart van het LSA: actieve bewonersclubs.

  Omdat er heel veel informatie is, is de informatie ook op projectsites onderverdeeld.

  Op lsabewoners.nl/zelfbeheer vind je alles over zelfbeheer door bewoners. Van buurthuizen tot parken: bewoners nemen steeds meer in zelfbeheer. Ook op dit thema zijn er blogs en nieuws en is er een uitgebreide kennisbank. Deze website was voorheen de beheerjebuurthuis.nl.

  Op lsabewoners.nl/ondernemen vind je al deze informatie over BewonersBedrijven, oftewel collectief ondernemende bewoners die zonder winstoogmerk, maar met verdienmodel bezig zijn in hun wijk. Deze website was voorheen de bewonersbedrijven.nl.

  Op lsabewoners.nl/buurtrechten kun je niet alleen veel kennis en instrumenten vinden op het gebied van Buurtrechten. Je vindt daar ook een interactieve kaart waarop alle gemeenten te zien zijn. Die kun je aanklikken en zo zien welke gemeente wat doet op het gebied van Buurtrechten.

  Op lsabewoners.nl/zorg vind je informatie over bewonerszorginitiatieven. Wat zijn dat, hoe werkt het lokale samenspel? Kijk in de nu nog kleine kennisbank en blijf terugkomen, we zijn ook op dit gebied van plan een enorm kennisdossier op te bouwen.


  Noot voor redactie:

  Voor meer informatie en beeldmateriaal kun je contact opnemen met het LSA, vraag naar Pleuni Koopman: 030 2317511, pleuni@lsabewoners.nl .

   

  Meer over LSA

  Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is hét landelijk netwerk van bewonersgroepen, zelfstandige buurthuizen, buurtcoöperaties, collectieve wijkondernemingen en BewonersBedrijven. Het LSA bundelt lokale kracht en stimuleert eigen regie.

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >