Veel nieuwe leden voor netwerk van sterke bewonersinitiatieven

 • Samen sterk en samen slim, dat is het LSA: het landelijk netwerk van bewonersgroepen. En met trots kunnen we zeggen dat we steeds sterker worden. De afgelopen drie weken hebben zich weer veertien geweldige leden aangesloten. Veertien bewonersgroepen die zich met passie en energie inzetten voor hun buurt of stad! De kracht van deze bewoners maakt steden sterk.

  Het LSA is van en voor bewonersinitiatief. We delen kennis en netwerk, ontwikkelen projecten, beïnvloeden beleid, we zorgen voor ontmoeting tussen de geweldige initiatieven in het land. We bundelen onze kracht en onze stem!  Samen maken we ons sterk voor ruimte en mogelijkheden voor bewonersinitiatieven. Samen kunnen we heel veel bereiken. We hebben zo veel mogelijk leden nodig om nog sterker te staan.

  De beweging wordt steeds krachtiger

  Met meer leden wordt onze stem steeds krachtiger, ook naar beleidsmakers toe.  Daarom vragen we nu vaker: wil je lid worden, daarmee help je ons en de beweging van actieve bewoners! Het kost slecht 50 euro per jaar en je krijgt er veel voor terug (kijk hier).

  En het werkt. Bewonersclubs uit het hele land sluiten zich aan en maken zichzelf en ons daarmee sterker! Dit zijn de laatste 14 geweldige leden:

  Geen andere agenda dan die van bewoners

  Deze leden horen nu ook bij de grote ledenvereniging LSA, Bekijk hier nog veel meer leden. Zoals je ziet: onze leden zijn heel divers, er zitten BewonersBedrijven bij die welzijnstaken overnemen van de gemeente. Er zijn coöperaties aangesloten die de wijkeconomie stimuleren, buurthuizen die gerund worden door actieve bewoners. En bewonersverenigingen die mooie activiteiten uitvoeren  voor hun wijk, platforms die zich met name bezig houden met participatie en beleid, Buurthuiskamers die eenzaamheid bestrijden en ga zo maar door.  Wat ze gemeenschappelijk hebben: het zijn organisaties van en voor bewoners. Ze hebben geen andere agenda dan die van de buurt en zijn inwoners. Ze helpen hun buurt of stad sterker en leuker te maken. En ze zijn verenigd in het LSA. Want samen zijn we sterk!

  Ook lid worden? Graag! Kijk hier en sluit je aan!
  Ben je niet betrokken bij een actieve bewonersgroep, maar wel blij dat het LSA bestaat? Word dan onze vriend!
 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >