Nieuwe bestuursleden

 • Op zaterdag 25 juni zijn op de ledenvergadering van het LSA twee nieuwe bestuursleden gekozen.

  Het LSA verwelkomt bestuurssecretaris: Aart Meiling en bestuurslid Erwin Stam. We zijn blij dat deze actieve bewoners het LSA gaan helpen om lokale krachten te bundelen en eigen regie te stimuleren. Hieronder stellen ze zich voor.

  Aart Meiling

  Aart“Als vertegenwoordiger van Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid vind ik het belangrijk dat er ruimte gemaakt wordt voor burgerinitiatieven en BewonersBedrijven. Daarvoor moet op allerlei terreinen gewerkt worden aan verandering en bewustwording. In gezamenlijkheid kunnen we een vuist maken en onze organisaties op de kaart zetten

  Ik vind gelijkwaardige samenwerking erg belangrijk. Samenwerking met overheid en andere organisaties. Vanuit de principiële gedachte dat er op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid overlegd wordt en naar projecten gekeken wordt, ontstaat er ruimte voor nieuwe initiatieven. De gedachte dat ‘de overheid’ of ‘de professionals’ wel weten en bepalen wat goed is voor burgers kan niet langer maatgevend zijn.

  Met grote betrokkenheid en inzet werk ik sinds begin 2015 in de functie van teamleider / buurtassistent voor de Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid. Een initiatief van en voor bewoners onder de naam ZUIDDOETSAMEN.

  Begonnen als een burgerinitiatief om het welbevinden van bewoners te vergroten breiden we onze activiteiten steeds verder uit. Hierbij kan ik mijn vaardigheden inzetten.

  In de achterliggende jaren heb ik mij ontwikkeld tot iemand die om kan gaan met grote verantwoordelijkheid en presteren onder (tijds-)druk. Door het werken met groepen van diverse samenstelling heb ik mijn didactische vaardigheden verbreed. Verder is een van mijn kwaliteiten het voeren van gesprekken, waarin complexe zaken aan de orde kunnen komen. Interactie met mensen in zeer diverse omstandigheden. Oplossingsgericht, met een luisterend oor en in staat bruggen te bouwen.”

  Erwin Stam

  erwin stam“Sinds 2008 ben ik platformlid van het LSA. Door hetgeen ik signaleerde in de wijk en de mooie voorbeelden die ik in het land zag via het LSA groeide bij mij het besef dat bewoners ook een verantwoordelijkheid hebben en dat juist bij hen de continuïteit zit en niet bij professionals.

  Eind 2011 heeft dat geleid tot het opstarten van een aantal projecten, in 2012 hebben wij Wijkpunt Poelenburg overgenomen en sinds 2013 noemen wij ons een BewonersBedrijf.

  Tegenwoordig is onze stichting BewonersBedrijven Zaanstad een paraplu voor verschillende bewonersinitiatieven in een aantal naastgelegen wijken.

  Zo exploiteren wij twee buurthuizen, beheren wij een speeltuin, Cruyffcourt en Krajicek Playground, zamelen wij grofvuil in, hebben we een buurttuin en zijn we onderaannemer in twee Sociale Wijkteams. Naast initiatiefnemer ben ik ook voorzitter van deze stichting.

  In mijn professionele leven ben ik onder andere werkzaam geweest als bedrijfsleider in de detailhandel, marktmeester op de Beverwijkse Bazaar, ik heb een eigen bedrijf gehad in kunstenaarsmaterialen en tegenwoordig waak ik over de kwaliteit van de lekkerste kroketten van Nederland bij snackfabrikant Royaan.”

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >