Name-dropping en info-verzameling

 • We zijn trots op het programma van de Landelijke Bewonersdag. Veel mooie initiatieven. Veel inspirerende mensen. De energie die de dag nu al teweeg brengt is geweldig. Krachtige energie was er ook op onze Praktijkdag Zelfbeheer. Wat een boel mensen die durven te pionieren ondanks alle onzekerheid. Tot slot willen we de energie van Kan wél benoemen. In Delft heeft dit project een wijk die op het gebied van sociale cohesie zo goed als dood was, een heleboel nieuw leven ingeblazen.

  Landelijke Bewonersdag

  Het persbericht ter aankondiging van de mega-dag op 3 november is vandaag verstuurd. De excursies zijn allemaal bevestigd. De aanmeldingen gaan goed (schrijf je dus op tijd in!). In zeven gemeenten zijn ze bezig om met een bus vol bewoners te komen, altijd geweldig want dan heeft zo’n dag nog meer meerwaarde: met andere vrijwilligers uit je wijk in de bus = super teambuilding. En we zijn apetrots op het programma. Zoveel betrokken bewoners laten zien hoe zij een stap verder gaan dan inspraakparticipatie. Hoe zij zich inzetten om echt hun wijk te verbeteren. En er is ook veel medewerking van beroepskrachten, kunstenaars et cetera.

  Even een beetje name-dropping: Jacques Monasch geeft samen met Jos van der Lans een bewonerscollege: de Buurtwet. Demissionair minister Liesbeth Spies wordt geïnterviewd door het publiek. Tante Jetty Mathurin verzorgt de openingsact. Acteur Pim Veth is de host. Bokser Raymond Joval is er! Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema, portefeuillehouder Urwin Vyent  en LSA-voorzitter Joke Bakker zullen vlammend voor ons spreken. De mooiste woorden zal woordkunstenaar Justin @poetry_pusher ons aan het eind van de dag geven.

  Info-verzamelen over zelfbeheer

  Op zaterdag 22 september organiseerde het LSA een bijeenkomst over zelfbeheer van wijkgebouwen. Het was een heel geslaagde dag vol tips en discussie. Er waren veel mensen met interessante ideeën en waardevolle ervaringen.

  Nu zijn we alle informatie aan het verzamelen. We willen een goed bruikbaar dossier maken voor bewoners en een checklist voor zowel gemeenten als bewoners. Bewoners moeten via een checklist kunnen zien waar ze allemaal op moeten letten voordat ze een wijkpand in zelfbeheer overnemen. Gemeenten moeten via een checklist kunnen zien waar ze allemaal op moeten letten voordat ze bewoners een wijkpand in zelfbeheer ‘geven’ . Op welke manier moeten ze ondersteuning bieden?

  Om dit dossier te maken, hebben we jullie hard nodig. We willen dan ook iedereen met kennis op dit gebied vragen om dit formulier in te vullen. Bij voorbaat heel vriendelijk bedankt!

  Kanjers van Kan wél!

  Kan wél! is een succesvol project van het LSA. In elke wijk in Nederland wonen mensen met hart voor ‘hun’ wijk. Zij hebben ideeën, plannen en zelfs dromen voor de wijk. Kan wél! daagt ze uit om dit te realiseren. En in Delft, Buitenhof is dit echt een successtory. We hebben een stuk geschreven hoe de Kan wél!-coaches daar te werk zijn (gegaan) in onze nieuwe LSA BewonersBerichten. Lees het artikel op pag. 6 in de nieuwe LSA BewonersBerichten: https://www.lsabewoners.nl/lsa-bewonersberichten/

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >