Monasch brengt serie bezoeken adoptiewijk

 • Tweede Kamerlid Jacques Monasch brengt een serie werkbezoeken aan zijn adoptiewijk Sperkhem-Tuindorp in Sneek.  

  In dit eerste kwartaal van 2014  zal Jacques Monasch werkbezoeken brengen aan de wijk Sperkhem-Tuindorp in Sneek. Dit doet hij samen met de wijkverpleegkundige van Thuiszorg Zuidwest-Friesland, de wijkagent en met de Driemaster Sperkhemschool. Monasch loopt mee met instellingen om aan te voelen wat er bij de bewoners speelt.

  Wijkadoptie

  Sinds 2011 is Jacques Monasch verbonden met de wijk Sprekhem-Tuindorp in het kader van het LSA project Wijkadoptie Kamerleden. Dit LSA project loopt al achttien jaar en heeft vele tientallen Kamerleden meer inzicht gegeven in het werk en de vorderingen van actieve bewoners. In dit project adopteren Tweede Kamerleden een wijk waardoor zij meer kennis krijgen over de situatie in die wijk, meer contact met bewoners en eerlijke indrukken over de vorderingen van het beleid in wijken en steden.

  Monasch bezoekt al regelmatig vergaderingen van het Wijkplatform. Met de werkbezoeken die hij doet wil hij een nog completer beeld krijgen van de wijk en haar bewoners.

  Zorg, school, politie

  Monasch zal onder meer samen met de wijkverpleegkundige een ronde  thuisbezoeken maken om zo een beeld te krijgen van de thuiszorg in de wijk Sperkhem. Ook bezoekt Monasch de basisschool en zal hij met de wijkagent een ronde maken.

  Het LSA is heel enthousiast over de manier waarop Jacques Monasch zijn wijkadoptie invulling geeft!

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >