Middellandman on tour in Hilversumse Bloemenbuurt

 • Hoe goed ken jij je eigen wijk? LSA organiseert wandelingen door de wijk met de Middellandman. Zijn blik op een wijk laat nieuwe perspectieven zien. Onlangs liep hij met een groep mensen door de Bloemenbuurt, in Hilversum. 

  Nico is voormalig NOS journaal-hoofdredacteur, gerenommeerd journalist en bevlogen stadsmaker. Hij heeft het boek De Middellandman gepubliceerd, dat is een verslag van zijn wijkwandelingen als de Middellandman. Gekleed in zijn trainingspak reisde hij 100 dagen lang door zijn eigen buurt in Rotterdam om deze plek en de bewoners beter te leren kennen, en om samen met geïnteresseerden ideeën op te doen voor nieuwe ontwikkelingen die Middelland in de nabije toekomst ten goede zouden kunnen komen.

  Gezamenlijke wijkvisie

  Op 21 juni liep hij met een groep actieve bewoners (en LSA-leden) van Buurtpost Zuid De Lelie en vertegenwoordigers van de gemeente door de mooie Bloemenbuurt. Het was een zeer interessante wandeling met veel visionaire buurtplannen van bewoners, nuttige gesprekken tussen gemeente  en bewoners en leerzame observaties en tips van Nico. Ondanks dat het duidelijk werd dat er er in het verleden niet altijd even constructief is samengewerkt, is het voor beide partijen duidelijk: ze moeten en willen het samen doen in deze wijk. De mooie wandeling eindigt dan ook met het hardop uitspreken van de wens om gezamenlijk tot een wijkvisie te komen. Een visie waar ze ook de aanbevelingen van de Middellandman mee zullen nemen.

  Middellandman op film

  De wandeling is gefilmd. Kijk hier een filmpje van 4 minuten over deze mini-cursus stadmaken.

  Lezen Toekomstvisie Middelland

  Tijdens de wandeling spreekt Nico over de toekomstvisie die samen met bewoners is gemaakt voor de Rotterdamse wijk Middelland, deze visie kun je hier lezen.

 • Meer van onze leden

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum (BOB) in de stad Groningen wil samen met zoveel mogelijk bewoners en andere betrokkenen ...

  Lees meer >
  Hart voor de K-buurt

  Hart voor de K-buurt

  In Amsterdam Zuidoost Samen is een brede coalitie van Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) ...

  Lees meer >
  Platform Selissen

  Platform Selissen

  Platform Selissen wil de leefbaarheid in de wijk Selissenwal in Boxtel verbeteren. Verschillende groepen uit de wijk ...

  Lees meer >