LSA Zomerprogramma: verdieping en nieuwe contacten

 • In de zomer hebben bewonersgroepen vaak iets meer tijd: er zijn geen vaste overleggen, andere openingstijden en een ander ritme. Daarom is het de ideale tijd voor verdieping en het leggen van nieuwe contacten.

  In het verleden organiseerde LSA altijd een zomerschool. Een tweedaagse bijeenkomst exclusief voor leden. Voor de deelnemers was dit vaak een  bron van inspiratie. En tegelijkertijd was het altijd een puzzel omdat leden natuurlijk uiteenlopende interesses hebben.

  Daarom gaan we het dit jaar anders doen: we organiseren  samen met leden en actieve bewoners een zomerprogramma vol verschillende activiteiten. Een reeks activiteiten met diverse thema’s op verschillende plekken in het land.

  Wat is er zoal te doen deze zomer?

  • Coehoorn is een wijk in Arnhem die op initiatief van actieve bewoners op een creatieve manier is herontwikkeld. Wil je dat eens met eigen ogen bekijken? Coehoorn Centraal geeft een presentatie over hun initiatief en een rondleiding door de wijk.
  • De ene stad experimenteert volop met zeggenschap van buurtbewoners. Zo kent Groningen de coöperatieve wijkraad en Rotterdam wijkcomités waarvan de leden niet gekozen zijn maar geloot. In andere steden mag de wijkraad wel meepraten maar niet meebeslissen. Of dreigen de wijkraden zelfs te worden afgeschaft, zoals in Utrecht. Het LSA organiseert een aanschuiflunch over het thema Zeggenschap in je eigen wijk.
  • Stadmakerij Lelystad organiseert een dialoog over de vraag hoe overheden anders om kunnen gaan met de verantwoording van bewonersinitiatieven. Minder formeel en minder gericht op cijfers. De instrumenten zijn er en veel initiatieven maken er gebruik van. Maar wat is er nodig om de overheid ook zo ver te krijgen?
  • Bij Stichting de Buren van Oost kun je meelunchen op de Mobiele Buurtpost en rondgeleid worden door Schiedam-Oost.
  • Stichting De Kracht van Zuilen organiseert op 9 september het Zuilen Ondiep Festival in Utrecht, waar alle leden van harte welkom zijn. Een mooie manier om de zomer af te sluiten!

  Kortom, wil jij LSA-leden ontmoeten, meer weten over een bepaald thema en leren van de ervaringen van andere actieve bewoners? Houdt dan de agenda op onze website in de gaten want we maken snel de exacte data en locaties bekend van alle activiteiten in het zomerprogramma.

  De volgende activiteiten zijn al bevestigd (klik op de link om je aan te melden):

  Buren van Oost
  Bij Stichting de Buren van Oost kun je meelunchen op de Mobiele Buurtpost en rondgeleid worden door Schiedam-Oost
 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >