LSA staat nooit stil (deze blog wel)

 • Het LSA is een voortdurend veranderde organisatie. Wij zijn een vereniging van actieve bewoners en dus een vereniging die nooit stil staat. 

  Veranderende blog

  Bij het LSA zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kennisinzichten, nieuwe projecten, nieuwe leden, nieuwe (politieke) werkelijkheden.  Dat is prachtig, lekker druk ook. Op deze blog is die voortdurende beweging niet te zien. Via ons nieuws, via twitter en via facebook delen we veel meer. In de nabije toekomst zal deze blog dan ook veranderen, zo zullen we anderen met een goed verhaal aan het woord laten op deze plek. Voel je je aangesproken? Mail ons even over welk onderwerp jij zou willen bloggen en wellicht word jij onze gastblogger.

  Nieuwe bestuursleden

  Op zaterdag 25 juni zijn op de ledenvergadering van het LSA twee nieuwe bestuursleden gekozen.

  erwin stamAartHet LSA verwelkomt bestuurssecretaris Aart Meiling en bestuurslid Erwin Stam. We zijn blij dat deze actieve bewoners het LSA gaan helpen om lokale krachten te bundelen en eigen regie te stimuleren. 

  Ze vertellen iets over zichzelf op: www.lsabewoners.nl/nieuwe-bestuursleden/

  Onderschrijvers aan het woord

  foto bewoners voorop in Agenda StadWaarom heb jij de BewonersAgenda onderschreven? Deze vraag leggen we de komende weken voor aan verschillende onderschrijvers.

  LSA-lid Mellouki Cadat noemt de BewonersAgenda “een prachtige gelegenheid om landelijk een vuist te maken voor een politiek-bestuurlijke agenda die door de bewoners is opgesteld. Een soort agenda in zelfbeheer van bewoners.” Willem van Leeuwen, lid van ons comité van aanbeveling, benadrukt het belang van samenwerking. “De kracht van de samenleving is maximaal als bewoners zo lang en zo veel mogelijk de regie voeren over hun eigen leven. Mensen en hun talenten komen het meest tot hun recht als ze samenwerken met anderen.” De komende tijd verschijnen meer updates op www.bewonersagenda.nl/actueel.

  Kompas Right to Challenge veel gebruikt

  voorblad-kompas-rtc-in-wmoHet Kompas Right to Challenge in de Wmo biedt bewoners én gemeenten een handreiking om met het Right to Challenge (RTC) om te gaan en geeft antwoord op vragen als hoe kun je met RTC aan de slag en waarom gebruiken bewoners dit recht? Het kompas is inmiddels ruim 800 keer bekeken. Van bewonersgroepen uit het hele land horen wij hoe zij het kompas inzetten. En in steeds meer gemeenten wordt het RTC op een eigen manier vormgegeven, zoals het Maastrichts uitdagingsrecht.

  Bekijk het kompas Right to Challenge in de Wmo 

  Thijs van Mierlo neemt directeurstaken over

  thijs_400x400Thijs van Mierlo neemt tijdelijk de functie van directeur van het LSA op zich. Hij neemt de directeurstaken over van Ties de Ruijter. Thijs is al sinds 2007 werkzaam bij het LSA, waarvan de laatste jaren als projectleider, hij kent de vereniging dan ook zeer goed.

  Het aankomende half jaar zullen we ons onvermoeid richten op het organiseren van kennisbijeenkomsten, de invulling van de BewonersAgenda, het onder de aandacht brengen van de buurtrechten. We blijven de BewonersBedrijven en Buurthuizen in zelfbeheer volgen en ondersteunen. En natuurlijk zullen we actieve bewoners met elkaar verbinden en de kracht van onderop aanjagen en versterken. Het afgelopen jaar hebben we al vele nieuwe leden mogen verwelkomen en daar willen we onverminderd mee doorgaan: samen zijn we sterk!

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >