LSA ondertekent MAgenda

 • Het LSA heeft op 16 juni de MAgenda ondertekend. Dit is de Maatschappelijk Aanbesteden Agenda die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft geïnitieerd. Het LSA ondertekende de agenda tijdens een bijeenkomst over maatschappelijk aanbesteden en het Right to Challenge. Deze bijeenkomst in Zwolle werd georganiseerd door RVO.nl samen met BewonersBedrijf de Kamperpoorterij. Het motto  was: “Anders werken, anders denken, het samen anders doen”.

  RVO.nl heeft het initiatief genomen om verschillende partijen die werken aan ruimte voor de samenleving bij inkoop en aanbesteding, met elkaar te verbinden en zo de inzet op het gebied van maatschappelijk aanbesteden te bundelen.

  IMG_8219Maatschappelijk aanbesteden betekent kort gezegd dat een overheidsinstantie, zoals de gemeente, een taak laat uitvoeren door de samenleving. Dus door sociale ondernemers, bewonersgroepen, BewonersBedrijven et cetera.

  Ruimte aan de samenleving

  Het LSA heeft hier veel kennis over en ervaringen mee en wil de krachten graag bundelen op dit belangrijke onderwerp. Wij sluiten ons aan. Wat het RVO.nl voor ogen staat, is het opstellen van een MAgenda, een ‘Maatschappelijk Aanbesteden agenda 2016-2017’. In deze agenda laten organisaties zien wat zij doen op het gebied van Maatschappelijk Aanbesteden. Organisaties die zich aansluiten bij de MAgenda zullen gezamenlijk uitdragen hoe belangrijk het is om ruimte te geven aan de samenleving middels Maatschappelijk Ondernemen.

  Kennis en expertise

  Het LSA ondersteunt de beweging van een initiatiefrijke samenleving al sinds jaar en dag. Wij willen graag dat er meer ruimte komt voor buurtinitiatieven. Maatschappelijk aanbesteden en het Right to Challenge komen dan ook terug in onze BewonersAgenda en in de bijbehorende bewonersdeals. LSA biedt zijn kennis en expertise op dit gebied graag aan de samenleving aan.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >