LSA heeft een nieuw bestuur

 • Vandaag is op de Algemene Leden Vergadering van het LSA een bestuur gekozen. Wij kondigen met trots ons bestuur aan dat koestert en waardeert wat er bereikt is en tegelijk nieuwe ambities wil realiseren. ‘In mijn beleving is LSA de grootste belangenbehartiger van bewoners en daarmee een prachtige club om deel van uit te maken.´

   Toen in 2016 het bestuur aftrad, stond er meteen een nieuw bestuur op uit onze leden.  Een aantal leden gaven aan dat ze die verantwoordelijkheid graag, maar wel tijdelijk, op zich wilden nemen. Dit bestuur is ruim een jaar van grote betekenis geweest voor het LSA. In die periode heeft ze rust gebracht in de organisatie. Samen met het bureau is een nieuwe koers ingeslagen en is een stevige ambitie geformuleerd. De leden hebben het bestuur in dat beleid gesteund en de ambitie omarmd. De vereniging bedankt het oud-bestuur hartelijk voor alles wat ze heeft gedaan.

  Voor een aantal bestuursleden is nu het moment aangebroken om zich weer met andere zaken bezig te houden. Op voorstel van het bestuur benoemde de ALV een wervings- en selectiecommissie. Deze bestond uit Milja Kruijt (oud-secretaris), Thijs van Mierlo (directeur) en Willem van Leeuwen (onafhankelijk voorzitter en lid van ons comité van aanbeveling). De selectiecommissie wilde graag een volledig bestuursteam voorgedragen. De selectiecommissie vond het van belang dat er een team geformeerd kon worden waarbij de leden niet alleen individueel aan de profielschets voldeden maar elkaar in het team ook kunnen aanvullen en versterken.  Dit team hebben zij, na vele gesprekken met goede kandidaten die we allemaal dankbaar zijn voor hun sollicitatie, gevonden. Vandaag stemden de leden van het LSA in met dit nieuwe bestuur.

  Wij presenteren met plezier:

   

   
  Harrie Bosch uit Utrecht – voorzitter

  Harrie is jarenlang  wethouder geweest in Utrecht, ook was hij directeur-bestuurder van de corporatie Waterweg Wonen en 10 jaar lang voorzitter geweest van NOV. Momenteel is hij onder meer onafhankelijk voorzitter van het Stedelijk Huurdersplatform Den Bosch.

  Harrie Bosch

  `Ik ben maatschappelijk en inhoudelijk gedreven en heb ruime ervaring in de aansturing van complexe processen en organisaties in publieke domein. Ik ben sterk in visie- en strategiebepaling; gecombineerd met focus op realisatie.´

   

    Hans Zuiver uit Amsterdam – secretaris/penningmeester

  Hans werkt als zelfstandig strategisch adviseur en manager op het gebied van transformaties in het sociale domein, buurtontwikkeling en bewonersparticipatie. Hij is een voormalig bestuurder van de welzijnsorganisatie Combiwel. Ook is hij de kracht achter buurthuis Dijk270 en de Huiskamer in de buurt. Hans heeft verschillende bestuursfuncties, onder meer bij Rode Kruis N-H.

  Hans Zuiver

  ‘Ik denk dat LSA veel voor de ‘beweging’ kan betekenen en de nodige ontwikkelingen in gang kan zetten.’

   
  Willy van Leeuwen uit Schiedam

  Willy werkt bij zorgverzekeraar DSW. Daarnaast is ze actief bij het Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO), een bewonersgroep die lid is van het LSA. Ze is tevens lid van de regiegroep bewonersbudgetten in haar wijk.

  Willy van Leeuwen

  ‘LSA is belangrijk, want de vereniging biedt hulp en kennis aan op een manier dat het echt terecht komt bij bewoners. Ik heb extra aandacht voor aandachtswijken, zorg, eenzaamheid en integratie.

   

    Rina Clemens uit Rhenen

  Rina werkt als teamleider bij advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos, daarnaast is ze bestuurslid bij Stichting Ondernemers voor Jongeren, een sociale onderneming gestart door inwoners van Rhenen (jongerenwerk nieuwe stijl).

  Rina Clemens

  ‘Als vrijwilliger heb ik diverse projecten gedraaid met een brede maatschappelijke inbedding. De ervaring zet ik graag in als LSA-bestuurslid.’

    Petra van Duijnhoven uit Venray

  Petra werkt bij de GGZ. Daarnaast is ze CDA raadslid in Venray. Ze is voorzitter van Wijkplatform Brukse, een bewonersgroep die lid is van het LSA.

  Petra van Duijnhoven

  ‘Ik ga voor de passie, als wij actieve bewoners samen de passie erin houden dan kunnen overheden zeggen en doen wat ze willen: maar dan redden we het wel!’

  Paul de Bruijn uit Arnhem

  Paul werkt als zelfstandige voor Urban Inspiration – stadsprojecten, communicatie en gids stedelijke ontwikkelingen Berlijn. Hij is ook mede-initiatiefnemer en bestuurslid van Coehoorn Centraal, deze groep is lid van het LSA.

  Paul de Bruijn

  ´Stadsprojecten, speciale rondleidingen in Berlijn en verbindende online communicatie, zijn de kernactiviteiten waar ik dag in dag uit met veel passie aan werk´

    Melanie Berends – Vermaak uit Kollumerzwaag

  Melanie is zelfstandig opbouwwerker. Ze werkt in opdracht voor onder meer voor KEarN welzijn, GGZ Friesland, gemeente Weststellingerwerf. Ook geeft ze regelmatig trainingen aan bewoners en professionals. Melanies eerste baan was bij het LSA, zij was Kan wél-coach.

  Melanie Berends – Vermaak

  ´In mijn beleving is LSA de grootste belangenbehartiger van bewoners en daarmee een prachtige club om deel van uit te maken´

   

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >