LSA benoemt directeur: Ties de Ruijter

 • Het bestuur van de Vereniging Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) heeft Tys (Ties) de Ruijter per 1 september 2014 benoemd tot algemeen directeur van het LSA. Hij volgt Henk Cornelissen op, die op 1 september afscheid neemt als directeur.

  Ties-de-RuijterTies de Ruijter (42) heeft ruime ervaring met bewonersparticipatie opgedaan in meerdere aandachtswijken in Amsterdam als stadsdeelwethouder van Geuzenveld-Slotermeer tussen 2002 en 2010. Daarna is hij de praktijk van organiseren en leidinggeven met meer afstand gaan bestuderen als academicus. Hij is onlangs afgestudeerd in de organisatiewetenschappen, met als specialisatie organisatieantropologie. “Ik sta in de startblokken om deze combinatie van vers wetenschappelijk inzicht en recente praktijkervaring verder te ontwikkelen samen met het LSA”, aldus Ties de Ruijter.

  Ties de Ruijter volgt de huidige directeur Henk Cornelissen op die 24 jaar aan het roer heeft gestaan van de landelijke vereniging voor actieve bewoners. In deze tijd heeft hij van het LSA een sterke, onafhankelijke en innovatieve vereniging gemaakt. We zullen op 4 september 2014 op een afscheidssymposium in Eindhoven met hem terugkijken op zijn carrière en op alles wat hij voor het LSA heeft opgezet en uitgevoerd.

  De sollicitatiecommissie heeft uit de vele kandidaten unaniem voor Ties de Ruijter gekozen. Met zijn ervaring, kennis en persoonlijkheid zal hij de krachtige vereniging van bewoners onderhouden en verder uitbouwen.

  Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is een onafhankelijk landelijk platform van bewonersgroepen uit stadswijken die samenwerken om hun wijken leuker en leefbaarder te maken. De vereniging wil de betrokkenheid van bewoners bij de leefbaarheid in hun wijk vergroten en de positie van bewoners als samenwerkingspartner en initiatiefnemer versterken.

 • Meer van onze leden

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >
  Haven 5

  Haven 5

  Haven 5 is een gastvrije ontmoetings­plek voor mensen (met ideeën) in Huizen. In Huizen wemelt het van de mensen ...

  Lees meer >