LSA benoemt directeur: Ties de Ruijter

 • Het bestuur van de Vereniging Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) heeft Tys (Ties) de Ruijter per 1 september 2014 benoemd tot algemeen directeur van het LSA. Hij volgt Henk Cornelissen op, die op 1 september afscheid neemt als directeur.

  Ties-de-RuijterTies de Ruijter (42) heeft ruime ervaring met bewonersparticipatie opgedaan in meerdere aandachtswijken in Amsterdam als stadsdeelwethouder van Geuzenveld-Slotermeer tussen 2002 en 2010. Daarna is hij de praktijk van organiseren en leidinggeven met meer afstand gaan bestuderen als academicus. Hij is onlangs afgestudeerd in de organisatiewetenschappen, met als specialisatie organisatieantropologie. “Ik sta in de startblokken om deze combinatie van vers wetenschappelijk inzicht en recente praktijkervaring verder te ontwikkelen samen met het LSA”, aldus Ties de Ruijter.

  Ties de Ruijter volgt de huidige directeur Henk Cornelissen op die 24 jaar aan het roer heeft gestaan van de landelijke vereniging voor actieve bewoners. In deze tijd heeft hij van het LSA een sterke, onafhankelijke en innovatieve vereniging gemaakt. We zullen op 4 september 2014 op een afscheidssymposium in Eindhoven met hem terugkijken op zijn carrière en op alles wat hij voor het LSA heeft opgezet en uitgevoerd.

  De sollicitatiecommissie heeft uit de vele kandidaten unaniem voor Ties de Ruijter gekozen. Met zijn ervaring, kennis en persoonlijkheid zal hij de krachtige vereniging van bewoners onderhouden en verder uitbouwen.

  Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is een onafhankelijk landelijk platform van bewonersgroepen uit stadswijken die samenwerken om hun wijken leuker en leefbaarder te maken. De vereniging wil de betrokkenheid van bewoners bij de leefbaarheid in hun wijk vergroten en de positie van bewoners als samenwerkingspartner en initiatiefnemer versterken.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >