Lokale gemeenschappen en sociale rechtvaardigheid

 • Terwijl COVID-19 de wereld nog in zijn greep houdt, kwamen in September 2021 mensen van dorps – en buurthuizen over de hele wereld online en fysiek samen om ons gezamenlijk streven van sociale rechtvaardigheid kracht bij te zetten tijdens de “Social Justice – The Unifinished Journey” conferentie van de International Federation of Settlements and Neighbourhood Centres (IFS) in Sydney, Australië.

  IFS vertegenwoordigt een wereldwijd netwerk van duizenden organisaties en honderdduizenden actieve bewoners, vrijwilligers, studenten en professionals in wijken in meer dan 30 landen verspreid over de wereld. IFS leden zijn voorvechters van deze principes en werken al meer dan een eeuw aan het adresseren van sociale onrechtvaardigheid op buurt – en wijkniveau. In ons werk ligt de focus op wijk – en gemeenschapsontwikkeling vanuit oprechte betrokkenheid en de wens en roep van gemeenschappen om echte regie, zeggenschap en eigenaarschap.

  In de verklaring onderkennen we het enorme belang om te blijven werken aan wereldwijde onrechtvaardigheid en zien we een leidende rol voor lokale gemeenschappen. Dat vraagt erkenning en steun. Ook onderkennen we de duurzame doelen (SDG’s) als en de onderliggende principes als belangrijke route naar sociale rechtvaardigheid voor een gelijkwaardigere maatschappij.

   

  Het LSA is mede afzender van deze verklaring en roept al haar samenwerkingspartners op de boodschap ter harte te nemen en verder te verspreiden.

   

  De IFS verklaring sociale rechtvaardigheid kun je hier downloaden. Ook de versie in het Engels. 

 • Meer van onze leden

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >
  Haven 5

  Haven 5

  Haven 5 is een gastvrije ontmoetings­plek voor mensen (met ideeën) in Huizen. In Huizen wemelt het van de mensen ...

  Lees meer >