Koninklijke onderscheiding voor Petra van Duijnhoven

 • Burgemeester Hans Gilissen heeft maandagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Petra van Duijnhoven uit Venray. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Petra is sinds de oprichting van Stichting Wijkplatform Brukske in 1994 betrokken als bestuurslid en voorzitter. Ze vertegenwoordigt de wijkraad ook al ruim veertien jaar in het overkoepelende wijkradenoverleg. Petra is ruim tien jaar actief lid van het CDA, onder meer als raadslid en lid van de rekenkamercommissie.

  Petra is al 10 jaar actief binnen de vereniging Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners. Petra begon als lid, waarin ze in deze rol vaak het voortouw nam in het organiseren van bijeenkomsten om kennis uit te wisselen, gesprekken met beleidsmakers en politici, werkgroepen over de toekomst van de vereniging. En sinds drie jaar ook als bestuurslid. Als bestuurslid maakt Petra zich hard voor een onafhankelijke positie van actieve bewoners en een overheid die daarvoor begrip heeft en op een vernieuwende manier samenwerkt. Als geen ander brengt Petra het perspectief van (actieve) bewoners onder de aandacht van beleidsmakers en politici.

  Boegbeeld voor actieve bewoners

  De aanstekende manier waarop Petra een stem vormt voor actieve bewoners, de duidelijke manier en het gebruik van de taal uit de wijk, en het enthousiasme en volhardendheid is een belangrijke kwaliteit die van belang is voor onze vereniging als spreekbuis van actieve bewoners. En die inbreng wordt ook erg gewaardeerd door ons brede veld aan samenwerkingspartners.  Haar boodschap is duidelijk: in de gemeenschap zit heel veel kracht, en die verdient aandacht, ruimte en actieve steun.

  Petra is een belangrijk boegbeeld voor actieve bewoners in Nederland. Daarom verdient zij ook in onze ogen de eer van het ontvangen van een Koninklijke Onderscheiding. Van harte gefeliciteerd!

  Beeld: Peel en Maas

   

   

 • Meer van onze leden

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy is een met, voor en door bewonersinitiatief in de wijk Holy in Vlaardingen. Samen met bewoners ...

  Lees meer >
  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden verbindt de bewoners uit de Gildenwijk in Spijkenisse door activiteiten te organiseren ...

  Lees meer >
  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  DAVA is de afkorting van Door Achterveld Voor Achterveld. Deze vereniging van vrijwilligers heeft als doel ervoor ...

  Lees meer >