Koninklijke onderscheiding voor Petra van Duijnhoven

 • Burgemeester Hans Gilissen heeft maandagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Petra van Duijnhoven uit Venray. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Petra is sinds de oprichting van Stichting Wijkplatform Brukske in 1994 betrokken als bestuurslid en voorzitter. Ze vertegenwoordigt de wijkraad ook al ruim veertien jaar in het overkoepelende wijkradenoverleg. Petra is ruim tien jaar actief lid van het CDA, onder meer als raadslid en lid van de rekenkamercommissie.

  Petra is al 10 jaar actief binnen de vereniging Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners. Petra begon als lid, waarin ze in deze rol vaak het voortouw nam in het organiseren van bijeenkomsten om kennis uit te wisselen, gesprekken met beleidsmakers en politici, werkgroepen over de toekomst van de vereniging. En sinds drie jaar ook als bestuurslid. Als bestuurslid maakt Petra zich hard voor een onafhankelijke positie van actieve bewoners en een overheid die daarvoor begrip heeft en op een vernieuwende manier samenwerkt. Als geen ander brengt Petra het perspectief van (actieve) bewoners onder de aandacht van beleidsmakers en politici.

  Boegbeeld voor actieve bewoners

  De aanstekende manier waarop Petra een stem vormt voor actieve bewoners, de duidelijke manier en het gebruik van de taal uit de wijk, en het enthousiasme en volhardendheid is een belangrijke kwaliteit die van belang is voor onze vereniging als spreekbuis van actieve bewoners. En die inbreng wordt ook erg gewaardeerd door ons brede veld aan samenwerkingspartners.  Haar boodschap is duidelijk: in de gemeenschap zit heel veel kracht, en die verdient aandacht, ruimte en actieve steun.

  Petra is een belangrijk boegbeeld voor actieve bewoners in Nederland. Daarom verdient zij ook in onze ogen de eer van het ontvangen van een Koninklijke Onderscheiding. Van harte gefeliciteerd!

  Beeld: Peel en Maas

   

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Samenwonen-Samenleven (SW-SL)

  Stichting Samenwonen-Samenleven (SW-SL)

  Samenwonen-Samenleven(SW-SL) is een sociale onderneming. Tegendraads, eigenzinnig en ook experimenterend. ...

  Lees meer >
  Stichting Wijkraad Mill Centrum

  Stichting Wijkraad Mill Centrum

  • Zuid
  • Mill en St. Hubert

  De Wijkraad Mill Centrum is er voor en door de inwoners van Mill centrum. De ...

  Lees meer >
  Bij de Halte

  Bij de Halte

  Bij de Halte” is een broedplek waar buurt, bedrijfsleven en zorg samenkomen in het “hart” van de Zandweerd, ...

  Lees meer >