Menukaart zelfbeheer

 • De praktische menukaart zelfbeheer helpt om op een makkelijke manier om het gesprek tussen bewoner sen woningcorporaties over zelfbeheer aan te gaan. Wat moet je als corporatie faciliteren als bewoners willen meebeslissen over de inrichting van een tuin? En waar moet je aan denken als jezelf het portiek schoon wilt houden? De menukaart, een Excelsheet met doorklikmogelijkheden, brengt het in kaart.De menukaart zelfbeheer is door Corpovenista samen met onderzoeksbureau Van Nimwegen opgesteld.

  Aanleiding voor het ontwikkelen van de Menukaart Zelfbeheer vormt het Corpovenista-onderzoek naar de wensen van bewoners als het gaat om zelfbeheer, dat eerder dit jaar verscheen. Uit dit onderzoek – onder de huurders van bij Corpovenista aangesloten corporaties – blijkt dat een derde van de huurders meer zeggenschap wil in en om de eigen woning. Veel bewoners willen meer invloed op schoonmaak, onderhoud of inrichting van gemeenschappelijke ruimten. Een kleinere groep voelt wat voor een vergaande vorm van zeggenschap zoals een wooncoöperatie (17%) of zelfbeheervereniging (10%). Hier liggen dus kansen voor de corporatie om zelfbeheer te stimuleren.

   

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

  In Leeuwarden ligt het eerste BewonersBedrijf van Nederland: BewonersBedrijf Heechterp Schieringen. Op 30 november ...

  Lees meer >