MAEX

 • MAEX is een online platform dat inzicht biedt in initiatieven en sociale ondernemingen. Initiatieven en sociale ondernemingen, opgezet door burgers en ondernemende communities, leveren een steeds grotere bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en zorgen voor nieuwe (lokale) economieën. Hun waarde wordt nog te weinig gezien en ze lopen vaak tegen uitvoeringproblemen aan als ze willen samenwerken met overheden en bedrijven.

  Het is de missie van MAEX de kracht van onderop zichtbaar te maken en het samenspel tussen deze leefwereld (van initiatieven) en de systeemwereld (van overheid, bedrijfsleven en geld-/ geefsector) te bevorderen. Onze samenleving is gewend te denken in economische termen, in financiële waarde, in BNP. Daarmee blijft een significant deel van de maatschappelijke kracht buiten beeld. Wij streven ernaar in Nederland te komen tot een integrale visie op waardecreatie, een bruto nationaal welzijn. Dat vraagt om andere manieren van ondernemen, inkopen, inrichten van de arbeidsmarkt etc.

  Online platform

  MAEX is een online platform dat inzicht biedt in initiatieven en sociale ondernemingen. Ieder initiatief/onderneming kan een eigen profiel maken, waar ze zelf zichtbaar kunnen maken wat ze doen, welke waarde ze voor hun doelgroep leveren, wie het mogelijk maken dat ze die waarde leveren, etc. Daarnaast faciliteert MAEX in brede zin transacties tussen initiatieven en fondsen, vrijwilligersorganisaties, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Zo kan via de MAEX geld gedoneerd worden of kunnen mensen aan initiateven worden verbonden, kan een bedrijf via de MAEX impuls in een initiatief investeren, kan maatschappelijke verantwoord worden ingekocht en kan social return worden ingezet.

  Ga naar de site van Maex (en meld jouw initiatief aan!)
 • Meer van onze leden

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum

  Bewonersorganisatie Beijum (BOB) in de stad Groningen wil samen met zoveel mogelijk bewoners en andere betrokkenen ...

  Lees meer >
  Hart voor de K-buurt

  Hart voor de K-buurt

  In Amsterdam Zuidoost Samen is een brede coalitie van Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) ...

  Lees meer >
  Platform Selissen

  Platform Selissen

  Platform Selissen wil de leefbaarheid in de wijk Selissenwal in Boxtel verbeteren. Verschillende groepen uit de wijk ...

  Lees meer >