Laat je waarde zien!

 • Bij het omgevingsbeleid en bij maatschappelijke aanbestedingen zou het sociaal kapitaal (de maatschappelijke waarde) veel meer zichtbaar en leidend moeten zijn. Maar dan moeten beleidsmakers wel weten welke waarde bewonersinitiatieven hebben voor de buurt en zijn bewoners.

  De waarde van jouw initiatief laten zien kan op heel veel manieren. Je hoeft echt niet dezelfde cijfers en rapportages te gebruiken die de gemeente gebruikt. Maak bijvoorbeeld gebruik van mooie verhalen, van filmpjes, van testimonials van buurtbewoners en vrijwilligers of probeer zoveel mogelijk sprekende cijfers te verzamelen! En nodig beleidsmakers of de wethouder uit om een middag mee te lopen.

  Sociaal kasboek

  Een innovatief voorbeeld van waarde laten zien is het Sociaal Kasboek van de bewoners in Selwerd. Dit Wijkbedrijf uit Selwerd werd door de gemeente gevraagd om hun maatschappelijke meerwaarde inzichtelijk te maken. Daarom besloten ze een sociaal kasboek bij te houden. Aan alle initiatiefnemers vragen ze om een uitgebreid evaluatieformulier in te vullen. Zo ontvangen ze prachtige reacties en verhalen. En al weten ze nog niet zeker hoe ze de uitkomsten uiteindelijk zullen presenteren, ze zien nu al dat het werkt om hun waarde te laten zien.

  Hoe dan?

  De waarde van maatschappelijke initiatieven kun je op veel manieren zichtbaar maken. Maar wat wil je laten zien en hoe wil je het laten zien? Er zijn veel keuzes. Wat je ook kiest: houdt het dicht bij jezelf, raadt LSA je aan. Via deze link zie je verschillende manieren om jouw waarde te laten zien.

 • Meer van onze leden

  Stichting Cultuurhuus Bathmen

  Stichting Cultuurhuus Bathmen

  Het Cultuurhuus Bathmen moet het kloppend hart worden van Bathmen, dat stelt de Stichting Cultuurhuus Bathmen ...

  Lees meer >
  Spark

  Spark

  Spark Den Haag is een sportief samenlevingspark en wereldbuurthuis voor alle generaties in de wijk ...

  Lees meer >
  Nieuwland aan de slag

  Nieuwland aan de slag

  Nieuwland aan de slag in Schiedam zet zich in het verbinden maar vooral samenwerken met alle partijen in de wijk, ...

  Lees meer >