Handleiding: Organisatiehandboek

 • Actieve bewoners hebben veel kennis en veel kennis nodig. Daarom helpt het LSA met het delen van kennis in handleidingen. De informatie in deze handleiding is geschreven vanuit het perspectief van BewonersBedrijven, ondernemingen van en voor bewoners om hun wijk leuker, socialer en sterker te maken. De informatie is ook te gebruiken voor vergelijkbare ondernemingen zoals wijkondernemingen en sociale ondernemingen.

  Alle belangrijke informatie, regels, procedures en formulieren leg je vast in een organisatiehandboek. Denk aan de organisatiestructuur, managementrapportages en functieomschrijvingen. Schrijf dit duidelijk en eenduidig op. Zo weet iedereen weet waar hij aan toe is.

  In deze handleiding beschrijven we een aantal onderdelen van een organisatiehandboek. Deze kun je zelf aanvullen met wat voor jouw onderneming belangrijk is. Het organisatiehandboek zoals in deze handleiding is niet compleet en niet één op één toepasbaar. Het daadwerkelijke organisatiehandboek stel je als bestuur in overleg op. Bij belangrijke veranderingen in het BewonersBedrijf pas je het organisatiehandboek aan.

   

 • Meer van onze leden

  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >
  Stichting Circulo

  Stichting Circulo

  “Stel je voor,’ schetst initiatiefneemster Carina Verhulst, ‘een wijk waarin mensen die iets over hebben dat delen ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

  In Leeuwarden ligt het eerste BewonersBedrijf van Nederland: BewonersBedrijf Heechterp Schieringen. Op 30 november ...

  Lees meer >