Kan wél! gaat door in Delft

 • Het was even spannend, maar het project Kan wél! gaat door in Delft. Al sinds 2009 is Kan wél! actief in de aandachtswijk Buitenhof. Er zijn ruim 110 (!) bijzondere bewonersinitiatieven uitgevoerd. Door de crisis konden de gemeente en woningcorporatie de kosten voor het project niet meer volledig dragen. Gelukkig besloot fonds 1818 extra bij te dragen!

  Kan wél!, een project van het LSA, werd door woningcorporatie Woonbron naar de wijk gehaald. Het doel was meer activiteit, vrolijkheid en leefbaarheid voor en door jongeren. De wijk kampt met veel leefbaarheidsproblemen en daarom is een project waar jongeren en kinderen zelf initiatieven kunnen opzetten om hun wijk leuker te maken ontzettend belangrijk.

  In de eerste plaats omdat er daardoor meer leuke dingen gebeuren in de wijk, maar ook omdat de jongeren leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun buurt en/of hun project. Het heeft fantastisch veel opgeleverd. Van gratis salsalessen voor moeders en dochters via straatfeesten, technische bouwdagen tot de oprichting van een winkel voor de buurt door jongeren (Kiahsusa)!

  Iedereen ziet en voelt hoe goed het project werkt. Voordat Kan wél! er was, was er een keer per jaar een buurtfeest, maar het is al lang uit met de rust in Buitenhof! Het bruist er. De buurtcoaches (2 stuks die samen 30 uur in de wijk werken) zitten vol enthousiasme, kennis en positiviteit en geven dat door aan de jonge buurtbewoners.

  Toen het project dreigde te moeten stoppen, baalde iedereen flink. We zijn dan ook erg blij dat fonds 1818 besloot extra te sponsoren zodat het project kan blijven bestaan in Delft.

  Daarbij is besloten dat het project zich in Buitenhof niet alleen gaat richten op jongeren en kinderen: ook volwassenen kunnen voortaan hun dromen en wensen voor de wijk realiseren met een beetje begeleiding van Kan wél!

  Kan wel stopt in Almere

  Tegelijkertijd stop het project Kan wél! in Almere, na vier jaar. Ook daar is ontzettend veel gebeurd. Drumlessen, een sportdag en een Game-dag voor autisme: het zijn allemaal activiteiten die in Almere zijn opgezet door jonge buurtbewoners met hulp van Kan wél! Sinds 2009 is Kan wél! actief in Almere, nu loopt het contract met de gemeente af. We kijken terug op een grote hoeveelheid bewonersprojecten.

  In opdracht van de gemeente heeft het project Kan wél! vier jaar gedraaid in Almere, steeds in andere buurten. In die jaren hebben jongeren zo veel initiatieven opgezet dat het bewonersactiveringsproject Kan wél! met recht geslaagd te noemen is.

   

 • Meer van onze leden

  Bewonerscommissie Eigen Haard

  Bewonerscommissie Eigen Haard

  Bewonerscommissie Eigen Haard behartigt de belangen van alle bewoners in de wooncomplexen voor senioren Koornhorst ...

  Lees meer >
  Hart voor de K-buurt

  Hart voor de K-buurt

  In Amsterdam Zuidoost Samen is een brede coalitie van Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) ...

  Lees meer >
  Kracht van Zuilen

  Kracht van Zuilen

  Stichting Kracht van Zuilen is een bewonersinitiatief in Utrecht. De Stichting werkt aan ontmoeting, verbinding, ...

  Lees meer >