Kamerbrede steun voor voortzetting LSA

 • Minister Van der Laan heeft op aandringen van de coalitie en oppositiepartijen in de Tweede Kamer toegezegd het LSA voor 4 jaar financieel te ondersteunen.

  Niet alleen de coalitiepartijen CDA, PvdA en CU, maar ook oppositiepartijen GroenLinks, D66 en SP hebben er bij minister Van der Laan op aangedrongen zijn besluit de basissubsidie voor het LSA met niet meer dan twee jaar te verlengen, te veranderen.

  De minister heeft dat gisteravond toegezegd tijdens de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer. De subsidie aan LSA wordt verstrekt voor vier jaar, zoals gevraagd. Dat is goed nieuws want het kost veel tijd en energie om elke keer te vechten voor je bestaansrecht. Hartelijk dank dus, namens de bewoners die in het LSA samenwerken.

  Het LSA is nu nog niet helemaal uit de brand. Het dagelijks bestuur van de G27 wil niet verder gaan dan een bijdrage tot halverwege 2010, daarna zou het LSA bij een nieuw te vormen bestuur moeten aankloppen. Dat geeft meteen volgend jaar al onzekerheid. Daarom hebben de bewoners van deze steden bij hun bestuurders aangeklopt om dit besluit te veranderen. In december zal een definitief besluit vallen.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >