Huiskamer Langelo wint publieksprijs pitch

 • Op donderdag 17 november pitchten vijf initiatieven voor impact in hun wijk. In de goedgevulde zaal zaten andere initiatiefnemers, steun voor de pitchers, LSA, KNHM, VSB fonds, Stichting DOEN en Movisie.  Met een stemming besliste het publiek wie de beste pitch gaf. De winnaar is Huiskamer Langelo met een duidelijke,  overtuigende en leuke pitch. Zij winnen een lunch of high tea met de hele club bij Brownies en Downies.

  Versneld traject financiering

  pitchen voor impact 2016De insteek van dit gezamenlijk pitchtraject van LSA en KNHM is de bewonersgroepen een versneld traject naar financiering aan te bieden. In verschillende trainingsdagen werkten de bewonersgroepen aan hun ondernemingsplan. “Dit traject verplicht ons om de plannen op papier te zetten en er over te praten met de hele groep,’ vertelt een deelnemer. “We hebben veel geleerd en onze plannen staan scherper op papier. Maar we kwamen er ook achter dat veel nog onduidelijk is.”

  Landgoed Algoed

  pitch-2“We zien een flinke doorontwikkeling in de plannen,’ licht Marieke Boeije,  projectleider BewonersBedrijven toe. “In deze paar weken hebben de bewonersgroepen  meer focus aangebracht. Het zijn plannen met veel potentie maar ze zijn nog niet allemaal rijp voor financiering van LSA en KNHM.” Landgoed Algoed in Enschede onderzoekt met LSA en KNHM de mogelijkheden voor financiering. Het landgoed ziet uitbreidingsmogelijkheden op het terrein. Door meer accomodaties te creëren, wordt de plek aantrekkelijker voor meerdaagse cursussen van groepen uit het hele land. De bewonersgroep werkt de plannen verder uit en de verbouwing moet doorberekend  worden.

  Wat gebeurt er nu?

  De andere initiatieven zijn nog niet klaar voor financiering. LSA en KNHM gaan met allemaal een apart traject in om hen verder te helpen. Huiskamer Langelo, de winnaar van de publieksprijs, kiest in de eerste fase van hun plan voor een café als dorpshuis. Als zij de commerciële activiteiten meer uitwerken, kan een investering van KNHM interessant zijn. Op dit moment is het een goed plan om fondsen werven. En daar worden zij bij geholpen.pitch-3Regentes on wheels wil elektrische deelauto’s laten rijden op zelf opgewekte groene stroom. Door auto’s te delen, worden de parkeerproblemen in de wijk teruggedrongen. Auto’s verdwijnen uit het straatbeeld en de open plekken worden opgevuld met groen. Zij krijgen begeleiding van KNHM-vrijwilligers in de regio om aantal punten beter uit te werken. Daarna blijft de mogelijkheid om een aanvraag voor financiering in te dienen bij KNHM.

  Tuinpark Laakzijde creëert een groene ontmoetingsplek in de nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort.  Met moestuinen en een speelbos wordt groenrecreatie in de wijk mogelijk. Tuinpark Laakzijde heeft een te smalle exploitatie voor een lening van KNHM. Als de ontmoetingsfunctie van het Tuinpark verder uitgewerkt wordt, is een fondsaanvraag een mogelijkheid. LSA helpt met het ontwikkelen van deze ontmoetingsfunctie.

  Stichting Circulo wil de huidige en nieuwe bewoners van de wijk Drents Dorp verbinden met een ruilwinkel en buurtwerkplaats. De initiatiefnemers zijn net begonnen en zoeken nog naar een duurzaam verdienmodel. LSA en KNHM stellen kennis en netwerk beschikbaar om te helpen met deze zoektocht.

   

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >