Groeien, verplaatsen en veranderen

 • Het LSA staat niet stil, we groeien, verplaatsen en veranderen. Lees hier meer over!

  lsa-logo-100-50pt

  Verhuisd

  Het kantoor van LSA is verhuisd. Nu zit het LSA-team in een leuk vrolijk kantoor tegenover winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.  Ons nieuwe adres is: Korte Elisabethstraat 15-17, 3511 JG, Utrecht. Wellicht tot ziens op ons kantoor!

  Veel nieuwe leden LSA

  Trots en blij zijn we! Sinds begin dit jaar zijn we leden aan het werven. We willen zoveel mogelijk kennis verbinden, we willen met een sterke stem naar de politiek kunnen spreken, we willen ons en jullie netwerk verbinden. Alle actieve bewonersgroepen zijn ontzettend welkom om bij ons aan te sluiten en mee te profiteren van onze kennis en ons netwerk! Samen zijn we sterk.

  En onze boodschap komt aan. Er hebben zich sinds januari nieuwe energieke en sterke bewonersgroepen bij ons aangemeld als lid. Heel welkom; Buurtvereniging Bloemendaal-Noord; Stichting Beien, Enschede; Huurdersvereniging Oisterwijk; Buurtcoöperatie Apeldoorn Zuid; Stichting Platform Vreeswijk, Nieuwegein; De Oude Bieb Lewenborg, Groningen; St. Talent in Actie, Groningen; Wijkpaneel Heechterp Schieringen, Leeuwarden; Sichting Wishingwellwest, Utrecht; St.  Noordraad Heikant-Quirijnstok, Tilburg; Stichting Crabbehoeve, Dordrecht; Pek-O-Bello, Amsterdam; Stichting Mudanthe, Apeldoorn; SPB Tussen de Vaarten, Almere; Stichting Kracht van Zuilen, Utrecht; Kleine Avonturenpark, Delfshaven; Stichting Burgerparticipatie, Hoogezand; Stichting Noordenberg kwartier, Deventer

  Ook lid worden, kijk op www.lsabewoners.nl/organisatie/lid-worden-van-het-lsa

   

  Fris, kleurig, anders

  Onze huisstijl is veranderd. We hebben een nieuw logo (ja het zijn 7 hoeken!), nieuwe kleuren, onze site heeft een frisse look en ook dit vakblad voor bewoners heeft een dikke make-over gehad. Wat vinden jullie er van? We zijn heel geïnteresseerd in jullie mening en jullie tips: mail naar pleuni@lsabewoners.nl.

  LSA en zorg

  bb116 lsa-nieuws bij stukje buurtrechtenWe zijn in 2015 diep in de bewonerszorginitiatieven gedoken. Het is een thema dat in de wijken en onder actieve bewoners enorm speelt en waar, juist nu, veel vragen over zijn. We willen dan ook nog een stap verder gaan en een zorgproject opzetten. We willen graag de zorgkracht van bewoners versterken en zoeken naar vooral naar manieren om actieve bewoners de mogelijkheid te geven hun kennis en kunde te verbinden. En we willen dat bewoners de zeggenschap en slagkracht krijgen om in samenwerking met andere partijen zorg (formeel en informeel) te kunnen organiseren. Op dit moment zijn we in gesprek met partijen die ons hierbij kunnen versterken. We houden je natuurlijk op de hoogte!

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >