Gratis Goud Festival

 • Veel mensen zetten zich met plezier in voor een ander, de buurt of stad. Om hen in het zonnetje te zetten, worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uitgereikt. Schrijf je in op en maak kans op € 5.000,-. De uitreiking is op 7 december tijdens het mede door het LSA georganiseerde Gratis Goud Festival.

  Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen krijgen inspirerende voorbeelden een podium. Mensen die onmisbaar zijn (geweest) voor een initiatief maken kans op de VriendenLoterij Passieprijs. Het prijzengeld geeft mogelijkheden om activiteiten uit te bouwen of te intensiveren. Daarnaast biedt meedoen erkenning en vergroot het de naamsbekendheid van het initiatief. De uitreiking van de vrijwilligersprijzen is op 7 december, de nationale dag van het vrijwilligerswerk. Dan organiseren LSA, NOV,  MOgroep, gemeente Deventer en de Meer dan handen vrijwilligersprijzen het Gratis Goud Festival.

  Gratis Goud Festival

  De Meer dan handen vrijwilligersprijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. Dit is het thema van het Gratis Goud Festival, een groot evenement over vrijwilligerswerk op 7 december in Deventer. Het festival is een ontdekkingstocht langs vernieuwende, succesvolle en goed georganiseerde vrijwilligersinitiatieven. Tijdens het festival ontmoet  je andere buurt- en burenactiviteiten. En de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt.

  grats goud logo

  Meedoen geeft reality-check

  Stichting Move schreef zich vorig jaar in voor de vrijwilligersprijzen. Move brengt jongeren en studenten met elkaar in contact. Samen gaan zij aan de slag in minder bedeelde buurten. De stichting won de juryprijs in de categorie landelijke vrijwilligersorganisatie. Stichting Move: “De vragen die ons werden gesteld bij de inschrijving waren een reality-check voor onze organisatie. We werden bewust van hoe we het vrijwilligersbeleid organiseren. Het zet je echt aan het denken en het geeft nieuwe ideeën.” De prijs helpt ook bij het vinden van financiering. “Bij het aanvragen van een fonds is het fijn om deze prijs te kunnen noemen. Een deskundige jury heeft tenslotte erg positief geoordeeld over onze organisatie.”

  Erkenning voor hard werken

  Het meedoen aan de Meer dan handen vrijwilligersprijs is een enorme opsteker. Het geeft erkenning en naamsbekendheid van je organisatie of project. Stichting Move: “Erkenning en naamsbekendheid waren de redenen om mee te doen. Het is fijn om erkenning te krijgen voor het werk dat je doet. Dit is vooral belangrijk voor de studenten. Zonder hen heeft Move geen projecten. We merken dat het winnen van deze prijs onze naamsbekendheid heeft vergroot.”

  Inschrijven

  De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden uitgereikt aan landelijke en lokale  vrijwilligersorganisaties, -projecten en bewonersinitiatieven. Bewonersorganisaties kunnen mensen die onmisbaar zijn voordragen voor de Vriendenloterij Passieprijs. Inschrijven kan tot en met 23 september.

  Praktische info

  Schrijf uiterlijk 23 september in op www.vrijwilligersprijzen.nl . Hier vind je ook meer informatie over de prijzen en de spelregels. Volg de vrijwilligersprijzen op Twitter (@Meerdanhanden) of Facebook (facebook.com/vrijwilligersprijzen).

 • Meer van onze leden

  Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn

  Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn

  Nieuw in Leidsche Rijn: Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn! Altijd al iets willen doen in en voor je eigen ...

  Lees meer >
  Buurtwerkkamer de Handreiking

  Buurtwerkkamer de Handreiking

  De Buurtwerkkamer De Handreiking is een initiatief van Stadsdeel Zuidoost en de wooncorporaties Eigen Haard, ...

  Lees meer >
  Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp

  Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp

  "Wij komen op voor het algemeen belang van hen die wonen en werken in Badhoevedorp. In het bijzonder de ...

  Lees meer >