Gezocht: een content designer (zzp)

 • Het delen van kennis waar lokale bewonersgroepen in de praktijk mee aan het werk kunnen, is heel belangrijk voor LSA. We denken dat we dat nog beter kunnen. Daarom zijn we als LSA op dit moment bezig om daar stappen in te zetten. We hebben daarbij hulp nodig van een content designer. Ben of ken jij degene die we zoeken?

  Er ligt een duidelijk plan op tafel. Dat volgt uit gebruikersonderzoek en gesprekken met leden van LSA bewoners. Daardoor weten we welke vragen bij bewonersinitiatieven spelen, in welke context ze hun werk doen en hoe ze het best leren en zich ontwikkelen.

  We willen daarom huidige kennisaanbod zo vormen dat het nog meer uitnodigt om in de praktijk mee te werken. Voor een deel bestaat die kennis al – bijvoorbeeld in essays, in longreads en in de hoofden van mensen die werken bij LSA. De maker die we zoeken, vindt het leuk om dit uit te pluizen en ook interviews te doen met mensen die de kennis paraat hebben. Deze kennis moet bovendien goed georganiseerd worden in een soort leerroute, waardoor er meer samenhang ontstaat in wat actieve bewoners kunnen leren bepaald onderwerp.

  Good to know: produceren van content is geen doel op zich! We zoeken dan ook niet iemand die in een zo kort mogelijk tijd zoveel mogelijk woorden op papier krijgt. We zoeken wél iemand die de vraag stelt: welke vorm werkt nou goed voor dit onderwerp? Je maakt dan ook eerder een stappenplan, een gesprekstool, een checklist of een beslisboom dan een longread. Je doet dat onder andere door bestaande content om te vormen en door gesprekken te voeren met collega’s/experts. Je zorgt er ook voor dat de kennis goed vindbaar, bruikbaar en toepasbaar is. Als daarvoor samenwerking met een grafisch vormgever nodig is, maken we budget vrij.

  Ben je dus een content designer die:

  • Snapt (of snel vat krijgt op) waar bewonersinitiatieven mee bezig zijn
  • Wil werken aan content op basis van vragen vanuit de gebruikers/lezers van LSA bewoners
  • Bestaande kennis kan ordenen en selecteren en die kennis gaat omvormen en omschrijven tot bruikbare / handelingsgerichte vormen.
  • Enige kennis heeft van vindbaarheid content op het web, keuze voor termen en taal die wordt gebruikt door de gebruiker in het zoeken van informatie.

  Praktisch

  Je bent geregistreerd als zzp’er. Je bent vanaf half oktober tot einde 2021 gemiddeld 2 dagen per week beschikbaar om dit met ons op te zetten. Je tijd kun je grotendeels zelf indelen, wel fijn als je soms met ons kunt overleggen op kantoor in Utrecht.

  Tot en met zondag 10 oktober kun je reageren. Stuur ons een kort mailtje naar info@lsabewoners.nl met vooral een paar goede voorbeelden uit je portfolio. Daar draait het wat ons betreft namelijk om! En om een goeie klik natuurlijk. Daarom nodigen we een paar mensen uit voor face to face kennismaking. We gaan graag op woensdag 13 oktober in Utrecht gesprek met een aantal mensen die onze interesse hebben. Check dus of die datum een optie is voor je. Als we je uitnodigen voor kennismaking, hoor je dat maandag de 11e van ons.

  We horen graag van je!

 • Meer van onze leden

  Haven 5

  Haven 5

  Haven 5 is een gastvrije ontmoetings­plek voor mensen (met ideeën) in Huizen. In Huizen wemelt het van de mensen ...

  Lees meer >
  Seniorenbelang Ulft

  Seniorenbelang Ulft

  Seniorenbelang Ulft  behartigt de belangen van 50-plussers in Ulft en omstreken en heeft het initiatief genomen om ...

  Lees meer >
  Wijkhuis de Haard

  Wijkhuis de Haard

  Wij(k)huis de Haard in Oss is een gastvrij thuis voor en door wijkbewoners. Een gezellige plek waar jong en oud zich ...

  Lees meer >