Geslaagde bijeenkomst BewonersBedrijven

 • Op 5 november organiseerde het LSA de praktijkdag BewonersBedrijven: Sociaal ondernemerschap in transitie. Rond de honderd aanwezigen hebben een heel goede bijeenkomst gehad. Er is veel informatie gedeeld en flink genetwerkt.

  Het experimentele project BewonersBedrijven van het LSA helpt bewonersgroepen sociale bedrijven in de wijk op te zetten. Veel van de startende sociale ondernemers waren deze er op deze dag in BewonersBedrijf in oprichting het Bruishuis in Arnhem. Zij vertelden over hun ervaringen. Daarnaast waren er professionals op verschillende gebieden met ervaringen met en ideeën over sociaal ondernemerschap.

  Alle workshops die gegeven werden, werden gegeven door zowel iemand van een BewonersBedrijf in oprichting (kantelaars genoemd), als een expert op een bepaald gebied (frisdenkers). Dit werkte heel goed. Van de workshops zullen nog uitgebreide verslagen gepubliceerd worden.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >