Geld voor wijkbewoners om problemen aan te pakken: min VROM

 • Wijkbewoners krijgen geld om zelf hun wijk te verbeteren. Minister Vogelaar stelt 20 miljoen euro beschikbaar voor bewonersbudgetten. Ook wil ze dat bewoners vanaf het begin betrokken zijn bij plannen voor hun wijk.

  Dat maakte minister Vogelaar zaterdag bekend op de landelijke startmanifestatie krachtwijken in Amsterdam.

  ‘Bewoners weten wat er nodig is in hun wijken en hoe je problemen oplost’, aldus minister Vogelaar. ‘De bal ligt nu bij de bewoners. Ik verwacht dat zij met het geld heel concrete problemen in hun wijk gaan aanpakken.’

  De minister stelt 10 miljoen euro beschikbaar aan de bewoners van de veertig wijken. De overige 10 miljoen euro gaat naar bewoners in andere aandachtswijken. Verschillende steden werken al met bewonersbudgetten.

  Vrijwilligers

  De manifestatie werd georganiseerd door onder andere het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA). Het LSA is een vrijwilligersorganisatie van bewoners uit de aandachtswijken die samenwerken om hun wijken leefbaarder te maken. Oud-doelman Hans van Breukelen legde op de bijeenkomst een relatie tussen profvoetbal en achterstandswijken.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >