Evenementen

 • Vanaf 1997 zijn de bewoners van Woensel-West georganiseerd in Stichting Woensel West (SWW). Al vijftien jaar maken zij zich sterk voor verbetering van de leefbaarheid in de buurt. De stichting gaat uit van eigen kracht en is constant op zoek naar de rol die bewoners, samen met wijkpartners, kunnen spelen bij het verbeteren van hun buurt. Wij gingen bij ze op bezoek met een grote groep actieve bewoners uit het hele land!

  Dit evenement heeft al plaatsgevonden. In onze agenda zie je welke bijeenkomsten we binnenkort organiseren. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je bericht als er een nieuwe bijeenkomst aankomt!

  Naast het organiseren van activiteiten voor bewoners, exploiteert SWW ook ruimtes van het SpIL-centrum en beslist de stichting mee over het beleid in de wijk. Zo hebben de bewoners zelf een lijst van prioriteiten opgesteld en deze vastgelegd
  in een buurtcontract. Nu dit contract samen met de partners, Gemeente Eindhoven en Woningcorporatie Trudo, is ondertekend wordt er gezamenlijk toegezien op de naleving ervan.

  Mede door de grote inzet van de SWW is Woensel-West de laatste jaren vanuit een echte achterstandspositie een heuse prachtwijk geworden. Op 22 juni spraken verschillende sprekers vertellen over dit veranderingsproces en gingen we mee op wijkexcursie langs interessante projecten, organisaties en locaties in de buurt.
  De dag werd afgesloten met een gesprek over drie thema’s die spelen in de buurt: veiligheid, problematiek achter de voordeur en het imago van de wijk.

  Want al is er, in vergelijking met 15 jaar terug, op deze gebieden grote vooruitgang geboekt, de wijk is er nog niet helemaal.

  Onder begeleiding van een discussieleider bestudeerden we gezamenlijk de rol die buurtbewoners spelen én kunnen spelen bij
  bovenstaande thematiek.

 • Meer van onze leden

  Stichting de Rekere 2.0

  Stichting de Rekere 2.0

  Stichting De Rekere 2.0 is een wijkcentrum in Alkmaar en biedt ruimte aan diverse wijkactiviteiten op het gebied van ...

  Lees meer >
  Stichting Buurten met Buren

  Stichting Buurten met Buren

  Stichting Buurten met Buren in Huizen wil graag het onderlinge contact en verbinding tussen buurtgenoten bevorderen. ...

  Lees meer >
  Dorpshuis De Schulp

  Dorpshuis De Schulp

  Dorpshuis De Schulp is een plek voor elke activiteit, een plek voor jong en oud, een ontmoetingscentrum waar ...

  Lees meer >