Evenementen

 • Wil je weten hoe je jouw bewonersinitiatief onder de aandacht brengt bij jouw gemeente en wil je invloed hebben op het beleid van jouw gemeente, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is dit de training voor jou! In deze workshop leggen de trainers van Lobby Lokaal uit wat de gemeente doet, hoe de processen bij de gemeente werken en hoe je er invloed op kan uitoefenen.

  De gemeenteraadsverkiezingen zijn net achter de rug. Dit betekent het begin van een nieuwe cyclus en een nieuwe, zoekende gemeenteraad met lege agenda’s. Lobby Lokaal zal vertellen wat deze periode zo bijzonder maakt en hoe je hier het beste gebruik van kunt maken om jouw bewonersinitiatief verder te helpen.

  Lobby Lokaal zet zich in voor maatschappelijke initiatieven en burgers die kennis willen opdoen over lobbyen op lokaal niveau. Tijdens deze training krijg je een overzicht van de verschillende belangen binnen de gemeente, hoor je bij wie je moet zijn en waar je op moet letten bij het eerste contact en welke andere spelers je hierbij kunt gebruiken.

  Aan het einde van de sessie heb je een goed beeld van de verschillende spelers die van invloed zijn binnen en buiten de gemeente en weet je hoe je hierop kunt inspelen.

  Praktische informatie

  Wat? Training Lobbyen op lokaal niveau
  Waar? Online
  Wanneer? 21 april van 19:30 tot 21:30 uur
  Kosten? Gratis
  Voor wie? Initiatiefnemers die een vraagstuk hebben liggen over werken met de gemeente, invloed willen uitoefenen op beleid of van plan zijn contact te zoeken met hun gemeente

  Wil jij meer leren over hoe de processen bij gemeenten werken en hoe jij hier je invloed op kan uitoefenen?

  Meld je aan!

  Let op: Inschrijven biedt nog geen garantie voor deelname. We willen zoveel mogelijk initiatiefnemers de kans geven om workshops te volgen, maar er is beperkt plek (max. 10 deelnemers). We houden de groep klein zodat er veel interactie mogelijk is en je écht aan de slag kunt gaan. 

  Deze inschrijving is gesloten. 

  Deze workshop is onderdeel van ons programma Ondernemen met je Buurt

  Mede mogelijk gemaakt door

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >