Evenementen

 • Wil je weten hoe je jouw bewonersinitiatief onder de aandacht brengt bij jouw gemeente en wil je invloed hebben op het beleid van jouw gemeente, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is dit de training voor jou! In deze workshop leggen de trainers van Lobby Lokaal uit wat de gemeente doet, hoe de processen bij de gemeente werken en hoe je er invloed op kan uitoefenen.

  De gemeenteraadsverkiezingen zijn net achter de rug. Dit betekent het begin van een nieuwe cyclus en een nieuwe, zoekende gemeenteraad met lege agenda’s. Lobby Lokaal zal vertellen wat deze periode zo bijzonder maakt en hoe je hier het beste gebruik van kunt maken om jouw bewonersinitiatief verder te helpen.

  Lobby Lokaal zet zich in voor maatschappelijke initiatieven en burgers die kennis willen opdoen over lobbyen op lokaal niveau. Tijdens deze training krijg je een overzicht van de verschillende belangen binnen de gemeente, hoor je bij wie je moet zijn en waar je op moet letten bij het eerste contact en welke andere spelers je hierbij kunt gebruiken.

  Aan het einde van de sessie heb je een goed beeld van de verschillende spelers die van invloed zijn binnen en buiten de gemeente en weet je hoe je hierop kunt inspelen.

  Praktische informatie

  Wat? Training Lobbyen op lokaal niveau
  Waar? Online
  Wanneer? 21 april van 19:30 tot 21:30 uur
  Kosten? Gratis
  Voor wie? Initiatiefnemers die een vraagstuk hebben liggen over werken met de gemeente, invloed willen uitoefenen op beleid of van plan zijn contact te zoeken met hun gemeente

  Wil jij meer leren over hoe de processen bij gemeenten werken en hoe jij hier je invloed op kan uitoefenen?

  Meld je aan!

  Let op: Inschrijven biedt nog geen garantie voor deelname. We willen zoveel mogelijk initiatiefnemers de kans geven om workshops te volgen, maar er is beperkt plek (max. 10 deelnemers). We houden de groep klein zodat er veel interactie mogelijk is en je écht aan de slag kunt gaan. 

  Deze inschrijving is gesloten. 

  Deze workshop is onderdeel van ons programma Ondernemen met je Buurt

  Mede mogelijk gemaakt door

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  De Eindhovense buurtorganisatie Trompstraat 2a vergadert elke maand met elkaar. Bijvoorbeeld over de kleinschalige ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >