Evenementen

 • Bewonersgroepen bouwen op sterke sociale netwerken in de wijk, waarvan de kracht nu enorm zichtbaar wordt. We horen tegelijkertijd ook dat bij veel initiatiefnemers de vraag speelt hoe dit contact de komende tijd (het beste) aangepakt kan worden.

  We zien dat er binnen het netwerk van bewonersinitiatieven veel kennis aanwezig is, en willen graag het delen van die kennis aanmoedigen en mogelijk maken. Daarom kwamen we online bij elkaar met actieve bewoners, buurtwerkers en andere geïnteresseerden. Een informeel samenzijn waar je hoort hoe anderen het doen, je eigen ervaring kon delen en om tips/hulp kunt vragen. De vraag die centraal stond: hoe houd je sociaal contact met de buurt als je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten?

  Verslag van bijeenkomst

  Hoe houd je sociaal contact met de buurt als je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten? We waren blij verrast door alle goede tips die werden gedeeld tijdens de online bijeenkomst over dit onderwerp! We delen 7 concrete voorbeelden – van een boekje maken met de buurt tot een MuziekExpress starten – en gaan in op belangrijke vragen, zoals: hoe zorgen je ervoor dat belangrijke projecten toch door kunnen gaan? Lees het verslag.

  Deze bijeenkomst is al geweest. Bekijk onze agenda om te zien welke (online) bijeenkomsten eraan komen.

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Normaal schrijven we één nieuwsbrief per maand, maar met oog op de coronacrisis brengen we de komende weken vaker nieuws, artikelen met tips en voorbeelden en uitnodigingen voor online bijeenkomsten.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >