Evenementen

 • Bewonersgroepen bouwen op sterke sociale netwerken in de wijk, waarvan de kracht nu enorm zichtbaar wordt. We horen tegelijkertijd ook dat bij veel initiatiefnemers de vraag speelt hoe dit contact de komende tijd (het beste) aangepakt kan worden.

  We zien dat er binnen het netwerk van bewonersinitiatieven veel kennis aanwezig is, en willen graag het delen van die kennis aanmoedigen en mogelijk maken. Daarom kwamen we donderdagavond 26 maart online bij elkaar met actieve bewoners, buurtwerkers en andere geïnteresseerden. Een informeel samenzijn waar je hoort hoe anderen het doen, je eigen ervaring kon delen en om tips/hulp kunt vragen. De vraag die centraal stond: hoe houd je sociaal contact met de buurt als je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten?

  De bijeenkomst werd georganiseerd via zoom. Heb je een technische vraag over zoom? Check dan onze handleidingen om Zoom te installeren en om zoom te gebruiken. Kom je er niet uit? Stuur dan een mailtje naar vincent@lsabewoners.nl

  Verslag van bijeenkomst

  Hoe houd je sociaal contact met de buurt als je elkaar niet fysiek kunt ontmoeten? We waren blij verrast door alle goede tips die werden gedeeld tijdens de online bijeenkomst over dit onderwerp! We delen 7 concrete voorbeelden – van een boekje maken met de buurt tot een MuziekExpress starten – en gaan in op belangrijke vragen, zoals: hoe zorgen je ervoor dat belangrijke projecten toch door kunnen gaan? Lees het verslag.

  We organiseren een volgende Zoom-meeting op 2 april, en die gaat over de financiële impact van de coronacrisis op bewonersinitiatieven.

 • Meer van onze leden

  PostaanZee

  PostaanZee

  Ontmoetingscentrum PostaanZee is een initiatief ontstaan vanuit verbondenheid met de Egmondse gemeenschap. ...

  Lees meer >
  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve (ZHGB) bevordert en behoudt de leefbaarheid van de wijk in de ...

  Lees meer >
  De Krachtcentrale Hoogkerk

  De Krachtcentrale Hoogkerk

  “Met diverse ondernemers uit Hoogkerk en omstreken een community vormen onder één dak, waarbij maatschappelijke ...

  Lees meer >