Evenementen

 • Veel buurthuizen en ontmoetingsplekken hebben te maken met enorme stijgende energiekosten waardoor het steeds moelijker – zo niet onmogelijk - wordt om de exploitatie rond te krijgen. Het lijkt erop dat de landelijke overheid gaat bijspringen. Met een energieplafond of andere maatregelen, maar hier is nog veel onduidelijkheid over. Mogelijk zijn er ook gemeenten, provincies of andere partijen die financieel bijspringen om het buurthuis op en te houden.

  We zijn benieuwd hoe jullie omgaan met de stijgende energiekosten en welke maatregelen jullie nemen op de korte en lange termijn. In gebruik, gedrag of misschien aanpassingen aan het gebouw. Van elkaars oplossingen kunnen we leren!

  Tegelijkertijd kan LSA deze input gebruiken om een sterk signaal af te geven aan de overheid zodat zij bijspringt om de buurthuizen en ontmoetingsplekken open te houden. Daarom organiseren we een online bijeenkomst om over deze vragen na te denken en samen oplossingen te bedenken. Je bent van harte welkom!

  Praktische informatie:

  • Datum: 12 oktober 2022
  • Tijdstip: 20:00 tot 21:30
  • Locatie: online

  Geef je op voor de bijeenkomst:

  In bevestigingsmail zit ook al de zoomlink maar uiterlijk 12 oktober om 12 uur zullen we deze nogmaals versturen. Tot dan!

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >