Evenementen

 • Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie nieuwe kansen voor diensten of samenwerkingen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of willen jullie een pand in de buurt gaan huren of kopen om daarin je activiteiten verder te ontwikkelen? Het trainingstraject van KNHM, LSA Bewoners en Social Enterprise NL geeft je handvatten om deze plannen uit te werken in een gedegen bedrijfsplan en een eindpitch voor potentiële investeerders.

  Inhoud

  We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je bedrijfsplan, we geven advies op maat voor een stevig financieel plan en we brengen jouw doelgroepen in kaart. Aan wie komt de maatschappelijke waarde ten goede, zijn dat ook jouw klanten? Of zijn andere partijen gebaat zij jullie activiteiten en diensten en willen zij producten afnemen?

  Heb je een bedrijfsplan liggen wat je naar een volgend niveau wilt tillen? Of moet je nog een start maken met je bedrijfsplan? Dan is deze training iets voor jou. Wij bieden de handvatten om er een stevig document van te maken, dat je aan het einde van het traject goed kunt overbrengen aan verschillende financiers.

  Heb je vastgoed in eigendom of ligt dit in het verschiet? Hier kunnen wij aandacht aan besteden op maat. Ook wanneer je (in de toekomst) het beheer/exploitatie van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je neemt kunnen we hier met je naar kijken.

  Het programma van Pitchen voor Impact ’22
  Workshopdag 1 | Introductie en Social Business Model Canvas
  We leren elkaar kennen met one-minute-pitches en duiken in de theorie van het businessmodel door te kijken naar impact, stakeholders en doelgroepen.
  Workshopdag 2 | Financiën en beheer vastgoed (het laatste n.t.b.)
  We duiken in de financiën van je initiatief. Op basis van de behoeften van de groep geven we een tweede training vorm op deze dag, bijvoorbeeld wat komt kijken bij het beheren van vastgoed. 
  Workshopdag 3 | Challenge gesprekken met experts (Online)
  Per initiatief ga je in gesprek over jouw plannen met een panel met 3 experts. Ze lezen vooraf de bedrijfsplannen door en voorzien jou – ieder vanuit een eigen expertise – van constructieve feedback. 
  Workshopdag 4 | Pitchtraining en bedrijfsplan
  We oefenen met pitchvaardigheden en behandelen de bedrijfsplannen. We zorgen dat alle bouwstenen voor een goede eindpitch aanwezig zijn. 
  In de spotlights met je initiatief | Pitchen voor fondsen, kennispartners en prijzen
  Presentatie van (bedrijfs)plannen aan fondsen en prijsuitreiking van adviesuren en geldprijs.

  Deelname

  Het trainingstraject is gratis maar niet vrijblijvend. We vragen veel inzet van de deelnemers, die daardoor grote slagen kunnen maken. Om te zorgen dat het trainingstraject jouw initiatief echt een stap verder helpt, werk je tussen de workshops door thuis ook aan opdrachten. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land. Eerdere deelnemers vonden het leerzaam en inspirerend om ervaringen uit te wisselen met andere bewoners. Bekijk dit filmpje waarin de deelnemers zelf aan het woord komen:

  Het traject is verdeeld over vier trainingsdagen. Minimaal 1 persoon per initiatief is bij alle trainingen aanwezig. Per training neem je een mede-initiatiefnemer/iemand anders mee die betrokken is bij het initiatief. Je komt dus altijd met z’n tweeën. Indien je dit wilt koppelen we je aan een adviseur van KNHM die gedurende het traject met je meeloopt en advies kan geven op maat.

  Voor wie?

  Pitchen voor Impact ’22 is bedoeld voor ondernemende bewoners die:

  • Hun impact willen versterken;
  • Een stevig bedrijfsplan willen neerzetten met gedegen financieel plan;
  • Dit samen willen brengen in een propositie en deze pitchen aan potentiële investeerders.

  Waar en wanneer?

  We selecteren dit jaar maximaal 8 initiatieven. Meedoen aan Pitchen voor impact is alleen mogelijk als je op alle volgende data aanwezig bent:

  • Donderdag 3 november 2022, 15.00 – 20.00 uur
  • Donderdag 24 november 2022, 15.00 – 20.00 uur
  • Donderdag 15 december 2022, 16.30 – 18.00 uur
  • Donderdag 12 januari 2023, 14.00 – 18.00 uur (een slot van 30 minuten per initiatief)
  • Donderdag 9 februari 2023, 14.00 – 17.00 uur – Pitchen van de plannen!

  De workshops vinden fysiek plaats op wisselende locaties door het land die goed bereikbaar zijn met zowel openbaar vervoer als de auto. Op 15 december en 12 januari is de sessie online.

  We volgen de richtlijnen van het RIVM aan. Als het nodig is kan een sessie worden verplaatst naar online.

  De aanmelding sluit op zondag 9 oktober 2022. In de week erna hoor je van ons of je mee kan doen. 

   

  Klik hier om je aan te melden!

   

  Deze sessie is onderdeel van

  Een programma van

  Medemogelijk gemaakt door

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >