Evenementen

 • In je buurtinitiatief kom jij mensen van verschillende generaties tegen. Vast en zeker ook ouderen. Heb jij je al eens afgevraagd wat het betekent om ouder te worden en te zijn in je wijk? En wat betekent dit voor jouw buurtinitiatief? Hoe kunnen wij samen ervoor zorgen dat ouderen zich thuis (blijven) voelen? Wat hebben we daarvoor nodig? Meld je direct aan. 

  Samen met ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo organiseren we deze bijeenkomst. Onder de naam ‘Thuis in deze tijd’ houden deze fondsen zich nu een aantal jaar bezig met ouder worden in de wijk. Via onderzoek, gesprekken en projecten ontdekten zij dat de beeldvorming rondom ouder worden en ouderdom soms erg stereotiep is, wat participatie in de weg staat. Ook merkten ze dat er weinig acceptatie van ouderdom is. Opvallend genoeg geldt dat in de eerste plaats voor ouderen zelf. Een realistische kijk op wat ouder worden is en hoe ouderen door hun tijd zijn gevormd, kan handvatten bieden voor betere samenwerking in de wijk.

  Programma

  Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met wat de ouderenfondsen leerden over ouder worden en oud zijn. Daarnaast leren we van het initiatief Club Goud in Nijmegen we hoe je op bijzondere wijze contacten kan stimuleren tussen verschillende generaties. Jouw praktijkervaring met buurtinitiatieven biedt daarbij een prachtige reality check bij deze verhalen: herken je uit jouw wijk deze bevindingen en hoe ga jij hiermee om? We bekijken met elkaar wat dit betekent voor de manier waarop ouderen het initiatief nemen en met anderen samenwerken. Wat gaan we anders doen in ons dagelijks werk? Wat hebben we daarvoor nodig?

  9:30 uur  
  Welkom met koffie en thee

  10:00 uur
  Presentatie Ouderen thuis in de wijk
  Club Goud vertelt over contacten tussen generaties
  Uitwisseling: wat betekent dit voor ouderen, jongeren en mijn initiatief in de wijk?

  12:30 uur
  Napraten met soep en een broodje

  Praktische informatie

  Voor wie? Voor iedereen die zelf wat ouder is en/of actief betrokken is bij initiatieven gericht op het versterken van de verbinding in de buurt

  Locatie: Waalbandijk 8-22, 6541 AJ Nijmegen. Informatie over bereikbaarheid; kijk hier.

  Aanmelden: Meld je aan via onderstaand formulier.

  Kosten: Deelname is gratis, aanmelden is wel verplicht ivm met de lunch

  Aanmelden

  Beeld: Henny van Roomen

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >