Evenementen

 • Op 1 december gingen we in Utrecht: Op zoek naar de WijkBV. Hoe creëren we een wijk als ecosysteem waar mensen echt aan het roer kunnen staan?

  Wij gingen op zoek naar de WijkBV waar bewoners in de wijk door eigenaarschap en zeggenschap zoveel mogelijk zelf kunnen bepalen hoe hun wijk eruit ziet. Het kan lokaler, eerlijker, duurzamer en krachtiger.  Met ondernemerschap, door het verkrijgen van assets zoals grond en gebouwen, het aanboren en behouden van geldstromen binnen de wijk en een sterke ambitie om je te begeven op terreinen die het dichtste bij mensen in de wijk staan, zoals wonen, werk en zorg.

  Terugkijken op deze dag

  Het was een bijzondere bijeenkomst waar veel informatie, energie en deskundigheid samenkwamen. We kijken op verschillende manieren terug op deze dag.

  De plenaire presentaties

  Bekijk hier de presentatie van Steve Clare, voormalig ‘deputy chief executive’ van Locality. Locality is een pionier op het gebied van Development Trusts en hoe wijken zelf de regie nemen.

  Bekijk hier de presentatie van Elaine Morrison, Chief Executive van de Gigha Heritage Trust. Zij vertelt ons het bijzondere verhaal van de Isle of Gigha. Over hoe de bewoners het eiland overgekocht hebben, welke obstakels ze tegenkomen, welke successen ze geboekt hebben en wat het voor de mensen op het eiland betekent.

  Lees hier de presentatie van Thijs van Mierlo over het concept WijkBV.

  Werk- en inspiratiesessies

  Op de dag waren er verschillende werk- en inspiratiesessies. Bekijk hier de lijst met sessies.

   

   

   

   

  Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Geldstromen door de Wijk, LSAbewoners en Labyrinth Onderzoek en Advies 

   

   

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >