Evenementen

 • Nederland is over het algemeen een welvarend en veilig land, maar er zijn ook wijken en buurten waar het minder goed gaat. Bewoners moeten hier het hoofd bieden aan werkloosheid, armoede en criminaliteit. De overheid wil daarom een nieuw programma voor een integrale aanpak van buurten en wijken ontwikkelen. Voor een goed programma zijn jullie inzichten onmisbaar, vinden wij.

  Op deze bijeenkomst willen LSA, Ministerie Binnenlandse Zaken, Movisie, het LPB en Platform31, daarom graag van jullie horen wat nodig is om van deze leeragenda een succes te maken.

  Waarom de leeragenda leefbaarheid en veiligheid?
  Uit veel onderzoeken komt naar voren dat het goed gaat met de leefbaarheid en veiligheid in Nederland. Toch zijn er ook veel buurten en wijken die dreigen af te glijden, nog afgezien van de mogelijke gevolgen van de coronacrisis. Het gaat daarbij in de eerste plaats om wijken waar meerdere problemen gelijktijdig spelen en zich opstapelen. We moeten dan denken aan werkloosheid, armoede, criminaliteit, vraagstukken rondom wonen, gezondheid en veiligheid. Deze zaken versterken elkaar vaak onderling. Dat is de reden waarom onderzoekers in deze gebieden vaak spreken van taaie stedelijke vraagstukken.

  We zoeken kennis en inzichten uit het land.
  Binnenlandse Zaken, Movisie, het LPB en Platform31 richten zich met hun vragen over het te ontwikkelen van de integrale wijkaanpak tot beleidsmakers, wijkprofessionals en georganiseerde bewoners. Bij LSA bewoners vinden we het heel belangrijk dat jullie stem goed wordt gehoord. Daarom staan jullie en jullie kennis en inzichten centraal tijdens deze bijeenkomst. Jullie zien en ervaren dagelijks wat werkt in de wijk, wat niet werkt en waar kansen blijven liggen. Die kennis moet worden gehoord. Daar gaan wij ons hard voor maken.

  Tijdens de bijeenkomst wordt eerst een inleiding gegeven over het ontwikkeltraject en de bedoeling van het nieuwe programma door Andy Clijnck (programmamanager Leefbaarheid en Veiligheid bij het Ministerie BZK) en Matthijs Uyterlinde (senior projectleider Wonen en Wijken bij Platform31). Daarna zullen we de tijd benutten om met jullie in gesprek te gaan. Hierbij kijken we naar jullie ervaringen, succesverhalen en kansen. En ook naar wat jullie wensen en ideeën zijn als het gaat over samenwerken en kennisdeling.

  Geïnteresseerd? Geef je op!
  LSA Bewoners organiseert deze bijeenkomst over de nieuwe leeragenda wijkaanpak en veiligheid op 27 november a.s..Wil jij graag jouw visie en ideeën laten horen? Meld je dan aan.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >