Evenementen

 • Bij initiatieven in onze woon- en werkomgeving ontkomen we er niet aan: spanningen tussen gemeente, bewoners, ondernemers en belangenorganisaties. Eigen belang kan schuren met algemeen belang, korte termijnwensen met duurzame opties, lokale ambities met die in de regio of in groter verband.

  Ben je hier als initiatiefnemer of vanuit de overheid bij betrokken? Dan nodigen we je uit voor een webinar woensdag 24 juni van 20.00 – 21.30 uur over ‘dilemmalogica’. Dat is een werkwijze die is ontwikkeld door de Rijksoverheid, maar mogelijk ook heel goed te gebruiken is voor actieve bewoners en andere overheden.

  Nieuwe perspectieven vinden

  Onder de vlag van dilemmalogica doet de rijksoverheid ervaring op met actieve openbaarheid rond brandende kwesties. Hoe neem je mensen mee in ‘het waarom’ van voorgenomen initiatieven? Hoe benut je zienswijzen bij het ontdekken van gedeelde vragen en verlangens? En wat kun je doen om vanuit ‘common ground’ nieuwe perspectieven te benutten?

  Dilemma’s in de omgevingswet

  Tijdens het webinar houdt Guido Rijnja van de Rijksvoorlichtingsdienst een inleiding over zijn ervaringen met dilemmalogica. Daarna passen we het ‘kijkkader’ toe op een actuele case uit ons midden en vervolgens bespreken we de toegevoegde waarde voor ons dagelijks handelen. De omgevingswet zit vol met deze dilemma’s, waarvoor we samen een oplossing zoeken.

  Ter informatie en hopelijk inspiratie kun je alvast een korte toelichting Durven denken in dilemma’s downloaden, gebaseerd op gesprekken met wethouders en ambtenaren die betrokken zijn  bij de voorbereiding op de Omgevingswet.

  Eigen aanpak ontwikkelen

  Het webinar inspireert je om een eigen aanpak te ontwikkelen, en heeft als doel om te kijken of we kunnen komen tot een tool, die zowel door de gemeente als door bewonersgroepen en projectontwikkelaars gebruikt kan worden als hulpmiddel bij besluitvorming.

  Aanmelden

  Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier. Heb jij een actuele opgave, die je in het webinar zou willen bespreken? Ook dat kun je in het aanmeldformulier aangeven.

   

 • Meer van onze leden

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy is een met, voor en door bewonersinitiatief in de wijk Holy in Vlaardingen. Samen met bewoners ...

  Lees meer >
  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden verbindt de bewoners uit de Gildenwijk in Spijkenisse door activiteiten te organiseren ...

  Lees meer >
  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  DAVA is de afkorting van Door Achterveld Voor Achterveld. Deze vereniging van vrijwilligers heeft als doel ervoor ...

  Lees meer >