Evenementen

 • Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden. Lees hier ons verslag.


  Bij initiatieven in onze woon- en werkomgeving ontkomen we er niet aan: spanningen tussen gemeente, bewoners, ondernemers en belangenorganisaties. Eigen belang kan schuren met algemeen belang, korte termijnwensen met duurzame opties, lokale ambities met die in de regio of in groter verband.

  Ben je hier als initiatiefnemer of vanuit de overheid bij betrokken? Dan nodigen we je uit voor een webinar woensdag 24 juni van 20.00 – 21.30 uur over ‘dilemmalogica’. Dat is een werkwijze die is ontwikkeld door de Rijksoverheid, maar mogelijk ook heel goed te gebruiken is voor actieve bewoners en andere overheden.

  Nieuwe perspectieven vinden

  Onder de vlag van dilemmalogica doet de rijksoverheid ervaring op met actieve openbaarheid rond brandende kwesties. Hoe neem je mensen mee in ‘het waarom’ van voorgenomen initiatieven? Hoe benut je zienswijzen bij het ontdekken van gedeelde vragen en verlangens? En wat kun je doen om vanuit ‘common ground’ nieuwe perspectieven te benutten?

  Dilemma’s in de omgevingswet

  Tijdens het webinar houdt Guido Rijnja van de Rijksvoorlichtingsdienst een inleiding over zijn ervaringen met dilemmalogica. Daarna passen we het ‘kijkkader’ toe op een actuele case uit ons midden en vervolgens bespreken we de toegevoegde waarde voor ons dagelijks handelen. De omgevingswet zit vol met deze dilemma’s, waarvoor we samen een oplossing zoeken.

  Ter informatie en hopelijk inspiratie kun je alvast een korte toelichting Durven denken in dilemma’s downloaden, gebaseerd op gesprekken met wethouders en ambtenaren die betrokken zijn  bij de voorbereiding op de Omgevingswet.

  Eigen aanpak ontwikkelen

  Het webinar inspireert je om een eigen aanpak te ontwikkelen, en heeft als doel om te kijken of we kunnen komen tot een tool, die zowel door de gemeente als door bewonersgroepen en projectontwikkelaars gebruikt kan worden als hulpmiddel bij besluitvorming.

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersgroep Arnhems Hart

  Bewonersgroep Arnhems Hart

  "Samen sociaal, meedenken en actief de binnenstad verbeteren." Veel binnenstadbewoners van Arnhem willen graag ...

  Lees meer >
  Stichting R3NEW

  Stichting R3NEW

  "Wij dromen van een buurt of wijk waar kinderen spelen, en ouderen genieten. Een plek waar diversiteit mag ...

  Lees meer >
  Aan den Hofpad

  Aan den Hofpad

  - NAAST elkaar VOOR elkaar MET elkaar - Aan den Hofpad is  een organisatie die paramedische zorg biedt voor ...

  Lees meer >