Evenementen

 • Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Heb je ook een vraag over notaris-kwesties, maar kon je niet komen naar deze bijeenkomst, stuur dan je vraag naar marieke@lsabewoners.nl

  Bekijk de agenda om te zien welke bijeenkomsten we nog meer organiseren

  Juridische zaken saai? De keuze voor een geschikte rechtsvorm ingewikkeld? Welnee! Niet nadat je onze notaris Karen Anne van KAeP Notaris hebt ontmoet. Zij komt haar kennis delen en spreekuur houden bij ons op kantoor! Al jullie vragen rondom rechtsvormen, oprichting, toezicht en andere juridische vragen kunnen dan beantwoord worden. Helder en praktisch.

  Wat gaan we doen?

  Karen Anne weet alles over besturen in de non-profit sector en heeft zelf ook ervaring als bestuurder. Ze heeft de afgelopen jaren al vaker via ons bewonersinitiatieven geholpen met juridische vragen.

  De gang naar de notaris is voor bewonersinitiatieven onvermijdelijk en de kosten vaak een struikelblok. Daarom organiseren we dit spreekuur voor je. Onze notaris adviseert en je leert ook nog eens van de inbreng van je collega-bewonersinitiatieven. 

  Karen Anne komt uitleggen wat de verschillen zijn tussen rechtsvormen zoals de vereniging, stichting of coöperatie. Wanneer gebruik je welke vorm en waar moet je op letten? En als je statuten moet opstellen, wat kan je daar dan allemaal in kwijt? En wat zijn de fiscale gevolgen van je keuzes? Na deze inleiding gaat ze aan de slag met jullie. Je gaat deze middag dus ook echt bezig met je eigen vragen en leert tegelijk van de casussen die andere deelnemers inbrengen. Als blijkt dat jullie vragen meer tijd vergen, kan er ook nog een 1-op-1 vervolg consult met Karen Anne gepland worden.

  Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Bekijk de agenda om te zien welke bijeenkomsten we nog meer organiseren

   

   

 • Meer van onze leden

  Nieuwland aan de slag

  Nieuwland aan de slag

  Nieuwland aan de slag in Schiedam zet zich in het verbinden maar vooral samenwerken met alle partijen in de wijk, ...

  Lees meer >
  Bewonersplatform Nijmegen Centrum

  Bewonersplatform Nijmegen Centrum

  Het Bewonersplatform Nijmegen Centrum is in 2012 opgericht en denkt mee over wonen in een levendige maar leefbare ...

  Lees meer >
  Ontmoetingscentrum 't Fort

  Ontmoetingscentrum 't Fort

  Ontmoetingscentrum 't Fort is een centrum voor ouderen van de gemeente Cuijk. Het doel is deze ouderen een leuke ...

  Lees meer >