Evenementen

 • Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Heb je ook een vraag over notaris-kwesties, maar kon je niet komen naar deze bijeenkomst, stuur dan je vraag naar marieke@lsabewoners.nl

  Bekijk de agenda om te zien welke bijeenkomsten we nog meer organiseren

  Juridische zaken saai? De keuze voor een geschikte rechtsvorm ingewikkeld? Welnee! Niet nadat je onze notaris Karen Anne van KAeP Notaris hebt ontmoet. Zij komt haar kennis delen en spreekuur houden bij ons op kantoor! Al jullie vragen rondom rechtsvormen, oprichting, toezicht en andere juridische vragen kunnen dan beantwoord worden. Helder en praktisch.

  Wat gaan we doen?

  Karen Anne weet alles over besturen in de non-profit sector en heeft zelf ook ervaring als bestuurder. Ze heeft de afgelopen jaren al vaker via ons bewonersinitiatieven geholpen met juridische vragen.

  De gang naar de notaris is voor bewonersinitiatieven onvermijdelijk en de kosten vaak een struikelblok. Daarom organiseren we dit spreekuur voor je. Onze notaris adviseert en je leert ook nog eens van de inbreng van je collega-bewonersinitiatieven. 

  Karen Anne komt uitleggen wat de verschillen zijn tussen rechtsvormen zoals de vereniging, stichting of coöperatie. Wanneer gebruik je welke vorm en waar moet je op letten? En als je statuten moet opstellen, wat kan je daar dan allemaal in kwijt? En wat zijn de fiscale gevolgen van je keuzes? Na deze inleiding gaat ze aan de slag met jullie. Je gaat deze middag dus ook echt bezig met je eigen vragen en leert tegelijk van de casussen die andere deelnemers inbrengen. Als blijkt dat jullie vragen meer tijd vergen, kan er ook nog een 1-op-1 vervolg consult met Karen Anne gepland worden.

  Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Bekijk de agenda om te zien welke bijeenkomsten we nog meer organiseren

   

   

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >