Evenementen

 • De keuze voor een geschikte rechtsvorm ingewikkeld? Juridische zaken saai? Welnee! Niet nadat je onze notaris Karen Anne van KAeP Notaris hebt ontmoet. Zij komt haar kennis delen in het eerste spreekuur van 2021. Al jullie vragen rondom rechtsvormen, oprichting, toezicht en andere juridische vragen kunnen dan beantwoord worden. Helder en praktisch. Begin het nieuwe jaar goed en zorg dat je bewonersinitiatief staat als een huis.

  Karen Anne weet alles over besturen in de non-profit sector en heeft zelf ook ervaring als bestuurder. Ze heeft de afgelopen jaren al vaker bewonersinitiatieven geholpen met juridische vragen

  Wat gaan we doen?

  De gang naar de notaris is voor bewonersinitiatieven onvermijdelijk en de kosten vaak een struikelblok. Daarom organiseren we voor de tweede keer dit spreekuur voor je. Je krijgt advies-op-maat en je leert ook nog eens van de inbreng van je collega-bewonersinitiatieven.

  Karen Anne komt uitleggen wat de verschillen zijn tussen rechtsvormen zoals de vereniging, stichting of coöperatie. Wanneer gebruik je welke vorm en waar moet je op letten? En als je statuten moet opstellen, wat kan je daar dan allemaal in kwijt? En wat zijn de fiscale gevolgen van je keuzes? Je gaat deze middag dus ook echt aan de slag met je eigen vragen en leert tegelijk van de casussen die andere deelnemers inbrengen. Als blijkt dat jullie vragen meer tijd vergen, kan er ook nog een 1-op-1 vervolg consult met Karen Anne gepland worden.

  Deze bijeenkomst is al geweest. Blijf je graag op de hoogte van LSA-bijeenkomsten?

  Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van LSA, die we een keer per maand versturen. 

 • Meer van onze leden

  Seniorenbelang Ulft

  Seniorenbelang Ulft

  Seniorenbelang Ulft  behartigt de belangen van 50-plussers in Ulft en omstreken en heeft het initiatief genomen om ...

  Lees meer >
  Wijkhuis de Haard

  Wijkhuis de Haard

  Wij(k)huis de Haard in Oss is een gastvrij thuis voor en door wijkbewoners. Een gezellige plek waar jong en oud zich ...

  Lees meer >
  Buurtclub Leefstijl

  Buurtclub Leefstijl

  “Samen gezonder oud worden” Dat is het motto van Buurtclub Leefstijl. Samen bezig zijn met leefstijl, op basis van ...

  Lees meer >