Evenementen

 • De keuze voor een geschikte rechtsvorm ingewikkeld? Juridische zaken saai? Welnee! Niet nadat je onze notaris Karen Anne van KAeP Notaris hebt ontmoet. Zij komt haar kennis delen in het eerste spreekuur van 2021. Al jullie vragen rondom rechtsvormen, oprichting, toezicht en andere juridische vragen kunnen dan beantwoord worden. Helder en praktisch. Begin het nieuwe jaar goed en zorg dat je bewonersinitiatief staat als een huis.

  Karen Anne weet alles over besturen in de non-profit sector en heeft zelf ook ervaring als bestuurder. Ze heeft de afgelopen jaren al vaker bewonersinitiatieven geholpen met juridische vragen

  Wat gaan we doen?

  De gang naar de notaris is voor bewonersinitiatieven onvermijdelijk en de kosten vaak een struikelblok. Daarom organiseren we voor de tweede keer dit spreekuur voor je. Je krijgt advies-op-maat en je leert ook nog eens van de inbreng van je collega-bewonersinitiatieven.

  Karen Anne komt uitleggen wat de verschillen zijn tussen rechtsvormen zoals de vereniging, stichting of coöperatie. Wanneer gebruik je welke vorm en waar moet je op letten? En als je statuten moet opstellen, wat kan je daar dan allemaal in kwijt? En wat zijn de fiscale gevolgen van je keuzes? Je gaat deze middag dus ook echt aan de slag met je eigen vragen en leert tegelijk van de casussen die andere deelnemers inbrengen. Als blijkt dat jullie vragen meer tijd vergen, kan er ook nog een 1-op-1 vervolg consult met Karen Anne gepland worden.

  Deze bijeenkomst is al geweest. Blijf je graag op de hoogte van LSA-bijeenkomsten?

  Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van LSA, die we een keer per maand versturen. 

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  De Eindhovense buurtorganisatie Trompstraat 2a vergadert elke maand met elkaar. Bijvoorbeeld over de kleinschalige ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >