Evenementen

 • Op basis van het verbod op evenementen met 100 personen of meer hebben we besloten om deze bijeenkomst te verzetten. We zullen zo snel mogelijk met een nieuwe datum komen. Het gaat niet overal goed met onze wijken. Stoppen met investeren in leefbaarheid, sociale samenhang en sociaal-economische perspectieven heeft natuurlijk consequenties. Die consequenties worden nu ook tastbaar en voeden het publieke debat.

  Een aantal recente krantenkoppen: ‘ Sociale segregatie neemt toe in wijken in Nederland’, ‘ arm en rijk mengen lost segregatie in Nederland juist niet op’ ‘ In Kanaleneiland wonen niet alleen arme, miezerige, zielige mensen’. In dat publieke debat worden ook allerlei analyses gepresenteerd. LSA is natuurlijk blij met deze aandacht en ideeën om wijken weerbaarder te maken. Kortom: het is tijd voor een goed gesprek om al deze perspectieven en ideeën bij elkaar te brengen.

  Een goed gesprek

  Dit gesprek, met open uitnodiging, organiseren we vrijdag 13 maart in Bartholomeus Gasthuis in Utrecht, van 13.00 tot 16.00. We starten met een aantal pitches waarin verschillende mensen de voor hen essentiële principes om wijken weerbaarder te maken toelichten. Wat ons betreft hoeven er nu geen kant en klare oplossingen te zijn. We grijpen juist dit moment aan om de ideeën die er zijn beter te begrijpen, na de pitches gaan we dan ook de diepte in. We hopen met dit gesprek een gezonde basis te leggen om samen aan weerbare wijken te werken.

  Aanmelden

 • Meer van onze leden

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve (ZHGB) bevordert en behoudt de leefbaarheid van de wijk in de ...

  Lees meer >
  De Krachtcentrale Hoogkerk

  De Krachtcentrale Hoogkerk

  “Met diverse ondernemers uit Hoogkerk en omstreken een community vormen onder één dak, waarbij maatschappelijke ...

  Lees meer >
  Stichting ASE (Alleen Samen Een)

  Stichting ASE (Alleen Samen Een)

  De Stichting Alleen Samen Een heeft ten doel: het bevorderen van leefbaarheid in één of meer wijken in Etten-Leur ...

  Lees meer >