Evenementen

 • We gaan op reis en nemen mee... een zonnig humeur en goede zin. Want, we gaan weer op zomertour langs onze leden. Ga je mee?

  De zomertour van vorig zomer was zo leuk, we gaan dit jaar gewoon weer!  Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan. Kies de leukste of ga gewoon met ons mee het land door. Het is vakantie dus het is helemaal aan jou! We kijken er naar uit om samen inspiratie op te doen deze zomer! Meld je aan met het formulier onderaan de pagina.

  15 juli: Indekerngezond, Utrecht

  ‘Indekerngezond nodigt wijkbewoners in Leidsche Rijn uit om regie in eigen hand te nemen voor een betekenisvol en gezond leven. Het is een goed bezochte ontmoetingsplaats in de wijk. Een levendige plek. Indekerngezond geeft bewoners een podium om hun kracht, talenten en passie in te zetten voor de wijk. Waar het om draait is: meedoen, in je kracht staan, eigen regie en een betekenisvol leven. Tijdens een bezoek laten ze zien hoe ze dit aanpakken. Kom je ook?

  Tijd: 12:00 uur – 14:30 uur
  Locatie:
  Kopenhagenstraat 41, 3541 CE Utrecht

   

  En we gaan ook nog naar: 

  21 juli: De Buitenwacht in Dordrecht

  De Buitenwacht is een intercultureel en interreligieus centrum in Krispijn in Dordrecht. In De Buitenwacht is het mogelijk elkaar te ontmoeten, initiatieven te ontplooien en te zoeken naar manieren om met elkaar in dialoog te blijven vanuit ieders eigenheid. De Buitenwacht steunt mensen in het (weer) deelnemen aan de samenleving. De Buitenwacht bestaat al ruim dertig jaar en is inmiddels een vaste waarde in de wijk. In dertig jaar zijn levensverhalen van mensen verbonden geraakt met de Buitenwacht.

  Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur
  Locatie:
  Bosboom Toussaintstraat 67 3314 GB Dordrecht

  28 juli: De JoJo in Sassenheim

  Op donderdag 28 juli gaan we op bezoek bij de Ontmoetingswerkplaats De JoJo in Sassenheim. Je vindt hier onder andere een weggeefwinkel, het Repair Café, een Koffiecorner, diverse werkplaatsen (fietsen, hout, computers, enz.), dagbesteding een voedseldeelkast en nog veel meer! Er wordt met weinig financiële middelen veel impact gemaakt. Dit zie je ook in terug in de MAEX waarde van de JoJo. Tijdens het bezoek gaan we dieper in op wat je kunt doen met deze maatschappelijke waarde als maatschappelijk initiatief.

  Tijd: 14:00 uur – 16:00 uur
  Locatie:
  Hortusplein 14, 2171 GZ Sassenheim

   

  29 juli: BuurtWerkkamer 360 in Eindhoven

  In de BuurtWerkKamer in Woensel West helpen mensen elkaar met iets waar ze goed in zijn. Het maakt trots iets te kunnen waarmee een andere bewoner of de buurt echt geholpen is. Werken voor een ander is daarmee ook werken aan jezelf. Zeker voor mensen die vooral als hulpbehoevend gezien worden terwijl ze veel te bieden hebben. Door de activiteiten in een BuurtWerkKamer voelen bewoners zich thuis in hun buurt en doen ze mee in de samenleving.

  Tijd: 11:00 uur – 13:00 uur 
  Locatie:
  Stephensonstraat 35-37, 5621 GS Eindhoven

  18 augustus: Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk

  Infopunt Duurzaam Doen van stichting Duurzaam Steenwijkerland is een fijne ontmoetingsplek in Steenwijk voor en door bewoners die bezig zijn met verduurzamen. Het infopunt is bijna helemaal circulair ingericht en organiseren verschillende activiteiten. Zo koppelen ze initiatieven aan elkaar om zoveel mogelijk mensen van informatie te voorzien. Hoe hebben ze dit opgezet? En lukt het hen om mensen in het Infopunt bij elkaar te brengen? Ze vertellen er tijdens het bezoek alles over en gaan graag met je in gesprek.

  Tijd: 13:00 – 15:00, inloop met broodjes
  Locatie:Kerkstraat 4, 8331 JC Steenwijk

  25 augustus: Wijkbedrijf Selwerd, Groningen

  Het wijkbedrijf Selwerd is een plek waar de bewoners van Selwerd terecht kunnen om zichzelf, elkaar en de wijk vooruit te helpen. Wijkbewoners werken er voor en met elkaar aan allerlei projecten en activiteiten. Met onder andere een Doelokaal, een wijkwerkbedrijf en een wijkrestaurant zijn er bij Wijkbedrijf Selwerd verschillende manieren voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en samen te werken in en aan de wijk. Benieuwd hoe dit succesvolle wijkbedrijf werkt? Ga met ons mee naar Groningen.

  Tijd: maken we zo snel mogelijk bekend
  Locatie: Bottelroosstraat 3, 9741 JD Groningen

  25 augustus: Meentwerf, Hilversum

  De Meentwerf is een culturele broedplaats in een oude brandweerkazerne in de Hilversumse Meent. Hun doel is jong en oud te inspireren op het gebied van kunst, creativiteit en natuurbeleving. Ze doen dat met voorstellingen, lezingen, exposities én samen eten. Lot Vermeer is één van de initiatiefnemers en vertelt ons er alles over. Aan aan het eind van de ochtend lunchen we er samen. Wil je je eigen vuurtje weer een beetje aanwakkeren? Meld je dan zeker aan voor een bezoek aan de Meentwerf!

  Tijd: 10:00 uur – 13:00 uur (met lunch)
  Locatie:Mierenmeent 122, 1218 EM Hilversum

   

   

  MELD JE AAN EN GA MET ONS MEE

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  De Eindhovense buurtorganisatie Trompstraat 2a vergadert elke maand met elkaar. Bijvoorbeeld over de kleinschalige ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >