Evenementen

 • 10 augustus: Bewonersbedrijf Berflo Es, Hengelo

  In en voormalig schoolgebouw in Hengelo bevindt zich bewonersbedrijf Berflo Es. Hier wordt door de buurt, voor de buurt ondernomen! Het bewonersbedrijf is een onderneming in handen van bewoners, met een stevig verdienmodel gebaseerd op verhuur, betaalde opdrachten en andere diensten. De winst vloeit terug in de wijk en komt niet terecht bij private partijen. Zo werken ze aan de sociale ontwikkeling van het gebied, waar bewoners zich in herkennen. Op 10 augustus gaan we langs om hier meer over te weten te komen.
  Tijd: 10:00 uur – 12:00 uur
  Locatie: Marnixstraat 1, 7553 LC Hengelo

  En we gaan ook nog naar

   

  18 augustus: Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk

  Infopunt Duurzaam Doen van stichting Duurzaam Steenwijkerland is een fijne ontmoetingsplek in Steenwijk voor en door bewoners die bezig zijn met verduurzamen. Het infopunt is bijna helemaal circulair ingericht en organiseren verschillende activiteiten. Zo koppelen ze initiatieven aan elkaar om zoveel mogelijk mensen van informatie te voorzien. Hoe hebben ze dit opgezet? En lukt het hen om mensen in het Infopunt bij elkaar te brengen? Ze vertellen er tijdens het bezoek alles over en gaan graag met je in gesprek.

  Tijd: 13:00 uur – 15:00 uur, inloop met broodjes
  Locatie:Kerkstraat 4, 8331 JC Steenwijk

  25 augustus: Wijkbedrijf Selwerd, Groningen

  Het wijkbedrijf Selwerd is een plek waar de bewoners van Selwerd terecht kunnen om zichzelf, elkaar en de wijk vooruit te helpen. Wijkbewoners werken er voor en met elkaar aan allerlei projecten en activiteiten. Met onder andere een Doelokaal, een wijkwerkbedrijf en een wijkrestaurant zijn er bij Wijkbedrijf Selwerd verschillende manieren voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en samen te werken in en aan de wijk. Benieuwd hoe dit succesvolle wijkbedrijf werkt? Ga met ons mee naar Groningen.

  Tijd: 10:30 uur – 12:30 uur (met aansluitend een lunch)
  Locatie: Bottelroosstraat 3, 9741 JD Groningen

  25 augustus: Meentwerf, Hilversum

  De Meentwerf is een culturele broedplaats in een oude brandweerkazerne in de Hilversumse Meent. Hun doel is jong en oud te inspireren op het gebied van kunst, creativiteit en natuurbeleving. Ze doen dat met voorstellingen, lezingen, exposities én samen eten. Lot Vermeer is één van de initiatiefnemers en vertelt ons er alles over. Aan aan het eind van de ochtend lunchen we er samen. Wil je je eigen vuurtje weer een beetje aanwakkeren? Meld je dan zeker aan voor een bezoek aan de Meentwerf!

  Tijd: 10:00 uur – 13:00 uur (met lunch)
  Locatie:Mierenmeent 122, 1218 EM Hilversum

   

  MELD JE AAN EN GA MET ONS MEE

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >