Evenementen

 • Ook dit jaar is het LSA met zijn leden op een meerdaagse excursie geweest. Ontmoeten, delen, ervaren en leren. Met een groep actieve bewoners waren we 21 en 22 augustus in Den Helder en Texel.

  Texel

  In Texel bezochten we onder meer de zorgcoöperatie Samen Beter Texel. Een bijzondere inkijk bij een groep mensen met grote ambitie om zorg toegankelijk en beter te maken voor mensen op het eiland. Zij laten zien dat samenwerking essentieel is in een complex veld als de zorg, maar dat dat ook vooral lange adem vergt.

  Het Texelfonds vertelde hoe ze met een aantal ondernemers die hun schenkingen graag behouden zien voor het eiland bouwen aan het fonds. Een fonds dat er voor moet zorgen dat er geld vrij komt voor initiatieven die het eiland een stukje beter maken.

  Een bezoek aan Texel is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het strand. Een moment om met elkaar te bespreken waar we als organisatie aan vast moeten houden, wat zijn onze bouwstenen. Of om het in de symboliek van de oefening te gieten: waarvan stijgen we op en blijven we in de lucht.

  Nieuw Den Helder

  Op dag 2 streken we neer in Nieuw Den Helder, een wijk die het niet altijd makkelijk heeft. We horen over de geschiedenis van de buurt en de samenwerking tussen woningbouwcoöperatie en de gemeente in het wijkconvenant. Op de fiets door de wijk komen langs de wijktuin, weggeefwinkel en het beheerbedrijf. Stuk voor stuk gerund door mensen met passie voor de wijk en het helpen van de mensen die hier wonen.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Wil jij ook dit soort mooie excursies maken? Word lekker lid!

 • Meer van onze leden

  Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn

  Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn

  Nieuw in Leidsche Rijn: Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn! Altijd al iets willen doen in en voor je eigen ...

  Lees meer >
  Buurtwerkkamer de Handreiking

  Buurtwerkkamer de Handreiking

  De Buurtwerkkamer De Handreiking is een initiatief van Stadsdeel Zuidoost en de wooncorporaties Eigen Haard, ...

  Lees meer >
  Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp

  Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp

  "Wij komen op voor het algemeen belang van hen die wonen en werken in Badhoevedorp. In het bijzonder de ...

  Lees meer >