Evenementen

 • Op 10 december was de Landelijke Bewonersdag 2011. De grootste bewonersconferentie van het jaar heette ‘Tijd voor je wijk’ en vond plaats in Arnhem. Het was een geweldige dag waarin we met honderden mensen een redactie vormden die samen het Manifest van de Actieve Wijkbewoners hebben gemaakt.

  De wijkaanpak is in een nieuwe fase beland. Het geld is zo goed als op, en bewoners staan meer dan ooit centraal. We mogen, nee pardon: moeten meer zelf doen. “Bewoners krijgen een sleutelrol bij het vergroten van de leefbaarheid in hun wijk,” zegt minister Donner. Onder welke voorwaarden pakken wij die rol op? Wat is er nodig om die verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Wat moet er veranderen of juist hetzelfde blijven op het gebied van ruimte, zeggenschap, budget, ondersteuning?

  Die voorwaarden verzamelden we bij het LSA. Op 10 december gingen we schrijven, schrappen en schaven. Om dit te doen verdeelden we ons in drie groepen: verslaggevers, redacteuren en ‘debaters’.  Samen kwamen we tot het Manifest van de Actieve Bewoner. En nog tijdens de dag reikten we dit Manifest uit aan minister Donner.

  De Landelijke Bewonersdag 2011 werd georganiseerd door het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Gemeente Arnhem, de Nederlandse woonbond en de Arnhemse woningcorporaties Vivare, Volkshuisvesting en Portaal.

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  De Eindhovense buurtorganisatie Trompstraat 2a vergadert elke maand met elkaar. Bijvoorbeeld over de kleinschalige ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >