Evenementen

 • De keuze voor een geschikte rechtsvorm ingewikkeld? Juridische zaken saai? Welnee! Niet nadat je Karlijn Schuttelaar van Schuttelaar Law hebt ontmoet. Zij komt haar kennis delen met jullie. Al jullie vragen rondom rechtsvormen, oprichting, toezicht en andere juridische vragen kunnen dan beantwoord worden. Helder en praktisch. Begin het jaar goed en zorg dat je bewonersinitiatief staat als een huis.

  Wat gaan we doen?

  Karlijn Schuttelaar geeft laagdrempelig advies van hoge kwaliteit. Ze helpt organisaties die de wereld beter willen maken en heeft de afgelopen jaren al veel sociaal ondernemers geholpen met juridische vragen. Ze stelt haar kennis nu ook beschikbaar aan bewonersinitiatieven!

  De formele oprichting van je initiatief is vaak onvermijdelijk en de kosten voor goed juridisch advies een struikelblok. Daarom organiseren we dit spreekuur voor je. Je krijgt advies-op-maat en je leert ook nog eens van de inbreng van je collega-bewonersinitiatieven.

  Karlijn komt uitleggen wat de verschillen zijn tussen rechtsvormen zoals de vereniging, stichting of coöperatie. Wanneer gebruik je welke vorm en waar moet je op letten? En als je statuten moet opstellen, wat kan je daar dan allemaal in kwijt? En wat zijn de fiscale gevolgen van je keuzes? Je gaat dit spreekuur dus ook echt aan de slag met je eigen vragen en leert tegelijk van de casussen die andere deelnemers inbrengen. Als blijkt dat jullie vragen meer tijd vergen, kan er ook nog een 1-op-1 vervolg consult met Karlijn gepland worden.

   

  Dit spreekuur heeft al plaats gevonden. Heb je ook juridische vragen? Mail ons!

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  De Eindhovense buurtorganisatie Trompstraat 2a vergadert elke maand met elkaar. Bijvoorbeeld over de kleinschalige ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >