Evenementen

 • Het Right to Challenge is het recht voor bewoners(initiatieven) om hun gemeente uit te dagen om betaalde taken of diensten, die de gemeente uitvoert, over te nemen. Bijvoorbeeld het openhouden van een zwembad, het inrichten van een straat of het beheren van een stadspark. Dat kunnen bewonersinitiatieven ook zelf doen! Het wordt er niet alleen mooier en beter van, maar leuker. 

  • Klinkt goed, maar hoe gaat zo een Right to challenge in zijn werk? Wat komt er allemaal bij kijken als je dit als bewoners wilt organiseren? En hoe werk je samen met je gemeente hierin? Tijdens deze sessie geven we antwoord op deze vragen.

  Programma

  • Kristel Jeuring van LSA vertelt wat het Right to Challenge precies is, hoe je het kan gebruiken en waarom het zo een belangrijk middel is voor bewonersinitiatieven.
  • We gaan in gesprek met Ines Balkema, ambtenaar van de gemeente Rotterdam die veel ervaring heeft met het organiseren van de Right to Challenge in een gemeente. Ines heeft veel praktische tips voor bewonersinitiatieven en gemeenten.
  • Daarnaast horen we de ervaringen van een bewonersinitiatief die zelf de Right to challenge heeft toegepast en met de uitvoering aan de slag is gegaan. Hoe hebben ze dat aangepakt en wat zijn hun successen en leermomenten?

  Praktische informatie

  Online sessie via Zoom
  Datum: woensdag 5 oktober
  Tijdstip: van 19:30 tot 21:00 uur
  Deelname is gratis. Bij aanmelding krijg je een link voor de sessie.

  Aanmelden

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >