Evenementen

 • 'Kun je alsjeblieft de impact van jouw initiatief aantonen?' Herken je deze vraag? Zowel bewonersinitiatieven als overheden hebben ervaring met de noodzaak om een maatschappelijk initiatief te waarderen of kwantificeren. In deze bijeenkomst gaan wij gezamenlijk aan de slag met het delen van verhalen en ervaringen. Want échte impact heb je samen!

  Wat versta jij onder impact? Wat voor een impact maakt je met jouw bewonersinitiatief? En hoe kun je dat eigenlijk in kaart brengen? Bewoners, gemeentes, fondsen geven waarschijnlijk allemaal een ander antwoord op die vraag, omdat impact voor hen allemaal een andere betekenis heeft. Wat zijn de verschillen? En wat kunnen we daarvan leren?

  Waadering

  Het LSA maakt graag ruimte om meer te leren over het herkennen en waarderen van impact. We denken dat het delen van inzichten en ervaringen met stakeholders zoals gemeenten, fondsen en (rijks)overheid helpt om elkaar beter te begrijpen en mogelijk ook andere keuzes te maken. Door hierover in gesprek te gaan, wordt de betekenis van impact duidelijker. Daardoor wordt het mogelijk om te leren hoe we er nóg meer ruimte voor kunnen creëren.

  “De vraag ‘wat is jullie draagvlak?’ of de vraag ‘wat is het maatschappelijk belang van jullie initiatief?’ wordt al snel gesteld. En dat vinden bewonersinitiatieven vaak lastig om uit te leggen.” >> Lees het gesprek met Rina over waardering van bewonersinitiatieven

  Voor wie is deze bijeenkomst over impact?

  Deze bijeenkomst is interessant voor:

  • Bewonersinitiatieven/actieve burgers die zelf impact hebben, hun ervaringen willen delen en nieuwe kennis willen opdoen
  • (Gemeente)ambtenaren die samenwerken met initiatieven en vragen om impact aan te tonen
  • Medewerkers van fondsen die impact maken belangrijk vinden en bewonersinitiatieven ondersteunen

  Dit is een evenement van LSA in samenwerking met onderzoekers verbonden aan het Instituut voor Interventiekunde. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van een breder waarderend actieonderzoek. Vier professionals – Regien, Rina, Maaike en Hélène hebben vanuit de opleiding Appreciative Inquiry interviews en enquêtes afgenomen. Hun eerste resultaten delen wij graag en worden aangevuld met de resultaten vanuit deze bijeenkomst.

  Aanmelden

  Deelname is gratis en we hebben plek voor veertig mensen. Meld je aan via het formulier.  Aangemeld maar kun je toch niet komen? Laat het ons tijdig weten, dan kan een ander in jouw plaats deelnemen.

   In onze nieuwsbrieven kondigen we ook altijd nieuwe evenementen zoals deze aan.
 • Meer van onze leden

  Stichting Reload the City

  Stichting Reload the City

  De stichting Reload the City is opgericht uit liefde voor Amsterdam Nieuw-West, maar vooral ook uit liefde voor ...

  Lees meer >
  Buurthuis de Hoven

  Buurthuis de Hoven

  Stichting Buurthuis de Hoven is opgericht met als doel het realiseren en exploiteren van een buurthuis dat onderdak ...

  Lees meer >
  Ammeroetoe

  Ammeroetoe

  Ammeroetoe is ontstaan als onderdeel van het project Nieuw Zuid in Harlingen en groeit uit tot een bewonersbedrijf . ...

  Lees meer >