Evenementen

 • Wij hoorden de afgelopen tijd al veel positieve geluiden vanuit onze achterban. Over hoe bewonersinitiatieven nu merken dat er na jaren van investeren heel duidelijk wordt hoe sterk het sociaal netwerk in de wijk is. Nu er geen fysiek contact mogelijk is, verzinnen bewoners allerlei andere lieve, toffe en grappige manieren om te ontmoeten en zorg te dragen voor mensen die dat nodig hebben.

  Tegelijkertijd zijn er bij actieve bewoners ook zorgen. Zeker bij bewonersinitiatieven die een buurthuis runnen of een eigen pand beheren en verhuren. Er vallen direct inkomsten weg en vaak is er niet genoeg reserve opgebouwd om dit op te vangen. Ondertussen moeten huur, vaste lasten zoals g/w/l en soms personeel wel doorbetaald worden.

  Verslag over financiële problemen en oplossingen

  We delen in het verslag een aantal veelvoorkomende financiële problemen én oplossingen die tijdens de online bijeenkomst met actieve bewoners naar voren kwamen.  Lees het hele verslag.

  Deze bijeenkomst is al geweest. Bekijk onze agenda om te zien welke (online) bijeenkomsten eraan komen.

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Normaal schrijven we één nieuwsbrief per maand, maar met oog op de coronacrisis brengen we de komende weken vaker nieuws, artikelen met tips en voorbeelden en uitnodigingen voor online bijeenkomsten.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >