Evenementen

 • Door corona zijn we uit onze dagelijkse ritmes en routines. Thema’s die een paar weken terug nog bovenaan de agenda stonden verschuiven naar de achtergrond. Dat geldt ook voor de energietransitie, terwijl veel plannen en besluitvorming wél doorgaan. Hoe gaan we daar als actieve bewoners mee om? Is het mogelijk dat wat in gang is gezet door blijft gaan? En hoe kunnen we dat aanpakken?

  Deze bijeenkomst is al geweest. Bekijk onze agenda om te zien welke (online) bijeenkomsten eraan komen.

  Digitale bewonersavonden en democratisch proces

  Tijdens de bijeenkomst hoor je drie mensen die de afgelopen tijd met anderen samen manieren vonden om aandacht te blijven geven aan de energietransitie. Kirsten Notten van bewonersinitiatief 50 Tinten Groen Assendorp licht toe hoe ze experimenteren met digitale bewonersavonden & laat zien hoe zonnebloemzaadjes bijdragen aan communicatie met de buurt. Claartje Brons van Democratie in Actie ziet mogelijkheden om het democratische proces, dat zo belangrijk is voor de energietransitie, ook in deze tijd handen en voeten te geven. Robbert de Vrieze van Delfshavencoöperatie ziet communicatiemogelijkheden; het huidige ‘stilstaan’ biedt volgens hen kansen voor een transitie naar een duurzame samenleving.

  Verslag met voorbeelden bewonersgroepen

  Hoe zet je een goede digitale bewonersavond op? Wat heb je aan zonnebloemzaadjes als je met de buurt zonnepanelen wil inkopen? Hoe benut je deze tijd zo optimaal mogelijk? Dit is het verslag van de bijeenkomst over energietransitie in tijden van corona.

  Deze bijeenkomst is al geweest. Bekijk onze agenda om te zien welke (online) bijeenkomsten eraan komen.

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Normaal schrijven we één nieuwsbrief per maand, maar met oog op de coronacrisis brengen we de komende weken vaker nieuws, artikelen met tips en voorbeelden en uitnodigingen voor online bijeenkomsten.

 • Meer van onze leden

  Huiskamer van Wezep

  Huiskamer van Wezep

  De Huiskamer is een inloophuis. Opgericht door de burger voor de burger. Er ...

  Lees meer >
  Bewoners033

  Bewoners033

  Bewoners033 is een onafhankelijke netwerk organisatie gerund door vrijwilligers. Bewoners033 ondersteunt alle ...

  Lees meer >
  Indekerngezond

  Indekerngezond

  Indekerngezond heeft als ambitie om van de wijken Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern een zesde Blue Zone gebied te ...

  Lees meer >